Ikauniecei Eiropā bronza septiņcīņā, Grabuste ceturtā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Laura Ikauniece sestdien Eiropas čempionātā (EČ) Helsinkos izcīnīja par bronzas godalgu septiņcīņā un kļuva par pirmo Latvijas vieglatlēti, kam kontinenta meistarsacīkstēs izdevies iegūt medaļu daudzcīņā.

Ikauniece septiņu disciplīnu summā savāca 6335 punktus, kas ir 20 gadu vecās sportistes jauns personiskais rekords. Otra Latvijas daudzcīņniece Aiga Grabuste ar 6325 punktiem ieņēma 4.vietu. Līdz šim Latvijas sportistiem daudzcīņā nebija izdevies tikt pie medaļām Eiropas meistarsacīkstēs.

Pēdējā disciplīnā - 800 metru distancē - Ikauniece savā skrējienā finišēja trešā, mērķa līniju šķērsojot pēc divām minūtēm un 12,82 sekundēm, nopelnot 924 punktus. Par vienu punktu mazāk saņēma Grabuste, kura savai tautietei spēcīgā lietū notikušajā skrējienā zaudēja 0,08 sekundes un finišēja ceturtā.

Par Eiropas čempioni divas dienas ilgušajās sacensībās kļuva francūziete Ida Antuanete Nana Džimu ar 6544 punktiem, bet sudraba godalgu ieguva Ludmila Josipenko no Ukrainas ar 6387 punktiem.

Ikauniece sasniedza personiskos rekordus piecās disciplīnās - 100 metru barjerskrējienā (13,53), augstlēkšanā (1,83 metri), 200 metru skrējienā (24,36), tāllēkšanā (6,31 metrs) un 800 metru skrējienā (2:12,82). Pieticīgāks rezultāts Ikauniecei bija lodes grūšanā (11,81 metrs), bet šķēpu viņa aizmeta 47,32 metrus tālu. Pērn Ikauniece kļuva par Eiropas U-20 Eiropas čempionāta bronzas medaļnieci, kad arī sasniedza personisko rekordu (6063 punkti).

Ikauniece un Grabuste daudzcīņā pārstāvēs Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu