Nepieciešams:
Gaspačo
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg tomātu
500 g gurķu
1 sarkanais sīpols
1 paprika
200 ml tomātu sulas
2 daiviņas ķiploka
citrona sula
balzametiķis
sāls
baziliks
Pagatavošana:
Blanšētus tomātus sablendē kopā ar ķiploku, pielej tomātu sulu. Masai pieliek smalki sagrieztus gurķus, sīpolu un papriku. Pieliek pēc garšās sāli, balzametiķi, citrona sulu un sagrieztu baziliku. Zupu atstāj un pāris stundām, lai garšas sadraudzējas.
Zupai var pievienot maizes grauzdiņus.
Tomātu sulas vietā var izmantot ūdeni.