Ikaunieces treneris: Arī Londonā var pacīnīties par bronzu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējas septiņcīņā Lauras Ikaunieces treneris Andis Austrups portālam «Apollo» atzīst, ka tieši Eiropas čempionāts bijis šīs sezonas galvenās sacensības.

«Plāns bija izdarīt to, kas atkarīgs no pašiem - jāsasniedz personiskie rekordi,» norāda Austrups. «Lai iegūtu pārliecību, bija svarīgi labi noskriet 100 metru barjerskrējienu, un tas izdevās. Zināju - ja izdosies sasniegt personiskos rekordus, tad medaļai jābūt.»

«Sešās disciplīnās no septiņām izdevās sasniegt personiskos rekordus. Tomēr barjerskrējienu Laura var veikt vēl ātrāk, tāpat jāpiestrādā pie augstlēkšanas, lodes grūšana šoreiz neizdevās, bet 200 metru skrējienā - ko varēja, to izdarīja. Tāllekšanā nedaudz pamainījām ieskrējienu un atspērienu, šķēpa mešanā bija pretvējš, kas viņu būtiski iespaidoja, bet 800 metros izdevās veikt taktiski pareizi izplānotu skrējienu. Kopumā ir sasniegts personiskais rekords (6335 punkti), tomēr ir iespējas progresam,» aizvadīto čempionātu rezumē Austrups.

«Šīs bija svarīgākās sacensības, jo bija zināms, ka Helsinkos varam cerēt uz augstu vietu. Nestartēja divas vadošās septiņcīņnieces - Džesika Ennisa un Tatjana Černova, nebija arī vācietes, bet nezin kur palikusi poliete Karolīna Timinska. Tāpat zinājām, ka nestartēs arī lietuviete Austra Skujīte. Tomēr tas nenozīmē, ka Helsinkos bija kāds junioru čempionāts. Parēķināju, ka visās sacensībās kopā 1992. gadā dzimušās sportistes izcīnīja tikai trīs medaļas,» stāsta treneris.

«Šo startu gribētu veltīt mūžībā aizgājušajam daudzcīņnieku trenerim Andrejam Iecelniekam, kurš bija mums labs draugs. Šīs sacensības aizvadījām par godu viņam,» piebilst Austrups.

«Londonā «jāpievelk» lodes grūšana un jānostabilizē tāllēkšana. Par pirmajām divām vietām pacīnīties diez vai izdosies, taču par trešo vietu Londonā būs īsta cīņa ar vācietēm, polieti Timinsku, lietuvieti Skujīti, bet klāt nāks divas kanādietes un jaunzēlandiete,» uzskata treneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu