Ozoliņa-Kovala: It kā akmens no sirds būtu novēlies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu škēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala, kura sestdien Latvijas Olimpiādē beidzot izpildīja Londonas olimpisko spēļu A normatīvu, sarunā ar «Apollo» atzīst, ka labākie metienu allaž padodas neizskaidrojami viegli.  

«Tagad man visi prasa, kāpēc līdz šim neizdevās izpildīt olimpisko normatīvu? Pēdējos trīs gados tā man jau kļuvusi par tradīciju - ar pēdējiem mačiem izpildu normatīvu lielajām sacensībām,» smejoties saka Sinta. «Salīdzinot ar gada sākumu, noteikti esmu labākā sportiskajā formā, taču nevajag apstāties.»

«Spriedze bija ļoti liela, taču par lami jau ar pirmo metienu izdevās sasniegt rezultātu 62,63 metri un izpildīt olimpisko normatīvu. Sajūtas bija neaprakstāmas, tāpēc vairāk metienus arī neveicu, jo visus spēkus un emocijas biju atstājusi pirmajā mēģinājumā. Uzreiz pēc metiena redzēju, ka šķēps piezemējas aiz 60 metru robežas, taču baidījos, ka atkal pietrūks līdz 61 metram (olimpiskais A normatīvs). Kad ieraudzīju, ka rezultāts ir pāri 62 metriem, jutos it kā akmens no sirds būtu novēlies,» atceras Ozoliņa-Kovala.

«Iekšēji jau zini, ka vari sasniegt nepieciešamo rezultātu, taču, kad tas ilgu laiku neizdodas, tad sākas pārdzīvojumi - kāpēc tā notiek, ko daru nepareizi? Tā jau ir, ka labākie metieni sanāk viegli un pēc tam nevari izskaidrot, kādēļ tieši šoreiz viss bija kārtībā,» skaidro šķēpmetēja.

«No 12. līdz 24. jūlijam gatavosimies Ventspilī, bet jau tuvākajās dienās ar treneri [Valentīnu Eiduku] izlemsim, kad doties uz olimpiskajām spēlēm - vai jau uz sākumu vai tuvāk startiem (7. un 9. augustā),» stāsta Ozoliņa-Kovala. «Londonā pirmais mērķis būs tikt finālā, bet pēc tam jau varēs izvirzīt nākamo mērķi - vietu astotniekā vai personisko rekordu. Uzreiz lielus mērķus uzstādīt nav pareizi.»

Tāpat Sinta neslēpa prieku par Līnu Mūzi, kura svētdien olimpiskās kvalifikācijas pēdējā dienā izpildīja A normatīvu, tādejādi Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs gan trīs šķēpmetēji, gan trīs šķēpmetējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu