Karjeras izvēles iespējas Saldus Profesionālajā vidusskolā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.spv.edu.lv ekrānuzņēmums

Ja Saldus Profesionālās vidusskolas absolventiem vēlreiz būtu jāizdara izvēle starp vidusskolu un profesionālo vidusskolu, noteikti dotos uz profesionālo vidusskolu, jo tā paver plašākas karjeras un izglītības iespējas, portālu «Apollo» informē  informē Aiva Apša-Ķīšeniece, Saldus Profesionālās vidusskolas projektu vadītāja asistente.

Šogad Saldus Profesionālo vidusskolu absolvē 143 audzēkņi piecās izglītības programmas - «Būvniecība», «Viesnīcu pakalpojumi», «Ugunsdrošība un ugunsdzēsība», «Datorsistēmas», «Kokizstrādājumu izgatavošana». Astoņi absolventi saņēma atzinību par labu un teicamu mācību darbu.

Absolveni par skolā pavadīto laiku un nākotnes plāniem:

Justīne Ludvika, izglītības programmas «Ugunsdrošība un ugunsdzēsība» absolvente: «Pēc pamatskolas beigšanas vēl nebija domas par to, ka varētu mācīties par ugunsdzēsēju. Bija viens mirklis, kad izdomāju, ka tieši šī profesija man palīdzēs veidot turpmāko dzīvi! Šie četri gadi aizritēja lielā ātrumā ar saviem priekiem un dažreiz bēdām, bet tas nebija tik svarīgi, jo ikdienā līdzās bija vislabākie kursa biedri - draugi, skolotāji, kas vienmēr mums bija līdzās un atbalstīja. Arī savu turpmāko nākotni saistu ar ugunsdzēsēja profesiju.»

Kristaps Grinšpons, izglītības programmas «Būvniecība» absolvents: «Nenožēloju, ka atnācu mācīties uz profesionālo vidusskolu, jo ir iegūta profesija, kā arī vidējā izglītība. Jau pamatskolā zināju, ka gribu mācīties būvniecību. Tagad jāmācās tālāk universitāte. Ceturtajā kursā devos praksē uz Vāciju, par ko esmu ļoti priecīgs un pateicīgs skoali par iespēju praktizēties ārpus Latvijas».

Monta Treinovska, izglītības programmas «Viesnīcu pakalpojumi» absolvente: «Izvēloties mācīties Saldus Profesionālajā vidusskolā mērķis bija iegūt profesionālo izglītību. Zināju, ka gribu mācīties izglītības programma «Viesnīcu pakalpojumi», tāpēc to darīju no visas sirds. Ne reizi neesmu nožēlojusi, ka nepaliku Saldus Ģimnāzijā, jo profesijas dēļ jau iegūta darba pieredze jau mācību laikā, kā arī jau ir zināma darba vieta. Vēl nezinu vai turpmāko karjeru saistīšu ar šo profesiju, bet iegūtās zināšanas vienmēr palīdz!»

Jānis Fabriciuss, izglītības programmas «Būvniecība» absolvents: «Par SPV pavadīto laiku varu teikt, ka bija labas iespējas iegūt labu izglītību savā izvēlētajā profesijā pie ļoti zinošiem skolotājiem. Pēc skolas bija iespēja nodarbināt sevi ar ārpusskolas aktivitātēm (svarcelšanu, volejbolu utt). Nereti arī izdevās ar SPV jaukto kori aizbraukt uz pasākumiem. Kopumā vērtēju to kā saturīgi labu pavadītu laiku un labu startu turpmākajai dzīvei».

Saldus Profesionālā vidusskola turpina dokumentu pieņemšanu piecās izglītības programmās. Tuvāka informācija par uzņemšans noteikumiem www.spv.edu.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu