Felpss arī Londonā startēs astoņās disciplīnās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Astoņkārtējais Pekinas olimpisko spēļu čempions Maikls Felpss arī šī gada Londonas olimpiskajās spēlēs startēs astoņās peldēšanas disciplīnās, noskaidrojās pēc ASV olimpisko kvalifikācijas sacensību noslēguma.

Pēdējo, piekto individuālo ceļazīmi Felpss ieguva 100 metru tauriņstilā, kad svētdien finišēja pēc 51,14 sekundēm. Šis rezultāts ievērojami atpalika no pašam amerikānim piederošā pasaules rekorda (49,82 sekundes), bet bija labākais laiks pasaulē šosezon.

Zīmīgi, ka pēc pirmajiem 50 metriem Felpss bija tikai sestajā vietā, tomēr distances otrajā daļā spēja ievērojami pakāpties.

«Tas parāda, ka es atkal spēju šādu distanču programmu veikt augstā līmenī,» atzina Felpss.

Londonā Felpss drīkstēs piedalīties astoņās tajās pašās disciplīnās kā Pekinā - 100 un 200 metros tauriņstilā, 200 un 400 metru kompleksajos peldējumos, kā arī 200 metro brīvajā stilā un trīs stafetēs.

Kā ziņots, Felpss kopā savas karjeras laikā ticis pie 14 olimpiskajām zelta godalgām.

Četrās individuālajās distancēs startēs cits amerikānis Raiens Lohte, kurš pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja piecas zeltas godalgas, bet ASV kvalifikācijas sacensību noslēgumā svētdien 100 metros tauriņstilā finišēja uzreiz aiz Felpsa.

Tikmēr 17 gadus vecā Misija Frenklina gatavojas kļūt par pirmo amerikāņu sievieti, kas olimpiskajās spēlēs piedalīsies septiņās disciplīnās. Vietu pēdējā, ceturtajā individuālajā disciplīnā viņa nopelnīja svētdien, kad pārliecinoši uzvarēja 200 metru peldējumā uz muguras.

«Šajā distancē jutos tiešām stipra. Distances beigās man spēcīgi sāpēja, tomēr, ja tā nav, tu nedari visu pareizi,» stāstīja Frenklina. «Nespēju noticēt, ka startēšu septiņās distancēs.»

Londonas olimpisko spēļu peldēšanas sacensības sāksies jau 28. jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu