Jānis Strēlnieks: Pienācis laiks uzvarēt

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šodien 15 spēlētāju sastāvā sāka gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas tunīram, kas sāksies 15. augustā, ziņo «basket.lv».

«Iepriekšējos gados parādījām, ka varam labi spēlēt. Tagad pienācis laiks skaistos zaudējumus nomainīt pret vērtīgām uzvarām,» viens no potenciālajiem izlases līderiem Jānis Strēlnieks kopā ar komandas biedriem ir noskaņoti turpināt pozitīvās tendences valstsvienības attīstībā.

Iepriekšējās divās sezonās valstsvienības dalībnieku loku paplašināja vairāk nekā desmit debitantu. Šogad jaunumu ir krietni mazāk.

Kandidātu kodolu veido desmit spēlētāji, kuri pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā Šauļos ieguva vērtīgu pieredzi un rūdījumu cīņās ar Eiropas basketbola lielvalstīm. No tā sastāva ierindā nav Jāņa Blūma un Mareka Jureviča, toties valstsvienībā atgriezušies Kaspars Bērziņš un Armands Šķēle. Izlases spēļu pieredzes pagaidām nav Mārtiņam Laksam, Oto Ošeniekam un Pāvelam Pastušeņam. Iespējams, debitantu sarakstu papildinās kāds U-20 izlases līderis, kurš veiksmīgi nospēlēs Eiropas U-20 čempionātā (tas beigsies 22. jūlijā). 

«Komandas pirmajā sapulcē atkārtoju to pašu, ko teicu jau iepriekšējās divas sezonas - galvenais, lai mēs visi kopā pavadītu laiku interesanti un produktīvi. Tā, lai pēc izlases cīņām visi spēlētāji būtu kaut nedaudz labāki. Jātic, ka varam sasniegt savu mērķi un jāturas kopā - tad viss būs pa spēkam,» norāda Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

«Spēles stila ziņā nekas nemainīsies. Centīsimies spēlēt ātri un agresīvi, tai pašā laikā ar gudri un disciplinēti. Pusnopietni parasti saku, ka Eiropā ir trīs basketbola lielvalstis, kuru izlases konsekventi iztiek bez leģionāriem - Lietuva, Serbija un Latvija. Pretiniekiem būs ierindā individuāli meistarīgi amerikāņi, kuriem pretim liksim komandas garu un sadarbību,» uzsver treneris.

«Gaidot pirmo treniņu biju nobažījies par dažu spēlētāju kondīciju, taču patīkami, ka bažas bijušas veltīgas. Neviens atvaļinājumā nav tikai gulējis pludmales smiltīs,» secina Bagatskis. «Īpašs prieks ir par Dairi Bertānu, kurš šodien darbojās līdz ar visiem. Paliek spēkā noruna, ka viņš būs piesardzīgs un vadīsies pēc pašsajūtas. Pagaidām tā ir lieliska (tpu, tpu, tpu...). Paralēli viņam turpinās rehabilitācijas process «VEF Rīga» ārstu uzraudzībā. Šis gadījums ir ilustrācija lieliskai sadarbībai starp izlasi un klubu. Vispār nedomāju, ka sadarbībā ar citiem klubiem būs kādas problēmas, jo pieredze rāda, ka pēc veiksmīga starta izlases sastāvā spēlētājiem sezona klubā izdodas labi.»

«Iepriekšējās divās sezonās izdarītais nav pazudis bez pēdām. Ar katru treniņu savstarpējā saprašanās uzlabosies. Iepriekš parādījām, ka varam labi spēlēt. Tagad pienācis laiks uzvarēt,» piebilst Strēlnieks.

«Pārbaudes spēlēm centāmies piemeklēt spēcīgus pretiniekus,» skaidro izlases direktors Māris Jučmanis. «Apakšgrupā būs jācīnās ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi, tāpēc labi, ka pārbaudes mačos tiksimies ar stila ziņā līdzīgi spēlējošajām Balkānu komandām. Pirmās divas pārbaudes spēles aizvadīsim Valmierā - 14. un 15. jūlijā pret Kipras izlasi (otrais mačs - bez skatītājiem). Pēc tam būs izbraukums uz Serbiju un pa divām spēlēm ar Melnkalnes un mājinieku komandām. Augustā sākumā piedalīsimies pārbaudes turnīrā Gdiņā, kur spēlēsim ar Polijas, Itālijas un Melnkalnes izlasēm.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu