Latvijā trešais augstākais bezdarba līmenis ES; eirozonā - rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis Eiropas Savienībā (ES) šā gada maijā palielinājās līdz 10,3%, salīdzinot ar 10,2% aprīlī, liecina jaunākie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Sākotnējās aplēses gan liecināja, ka arī aprīlī bezdarbs ES veidoja 10,3%.

Savukārt eirozonā bezdarbs maijā pieauga līdz 11,1%, salīdzinot ar 11% aprīlī. Bezdarbs eirozonā sasniedzis jaunu rekordaugstu līmeni.

Saskaņā ar «Eurostat» aprēķiniem šā gada maijā ES bija 24,868 miljoni bezdarbnieku, tajā skaitā 17,561 miljons eirozonā.

Salīdzinot ar aprīli, bezdarbnieku skaits ES pieauga par 151 000, bet eirozonā - par 88 000. Savukārt salīdzinājumā ar 2011.gada attiecīgo mēnesi bezdarbnieku skaits ES palielinājās par 1,952 miljoniem, bet eirozonā - par 1,82 miljonu.

Augstākais bezdarba līmenis šā gada maijā reģistrēts Spānijā - 24,3%.

Par Latviju, tāpat kā par Igauniju, dati nav pieejami, bet, pēc pēdējiem datiem par šā gada pirmo ceturksni, Latvijā bezdarba līmenis veidoja 15,2%, kas Latviju maijā ierindo trešajā vietā no visām ES valstīm.

Tikmēr vismazākais bezdarba līmenis martā fiksēts Austrijā - 4,1%, kā arī Nīderlandē - 5,1% un Luksemburgā - 5,2%.

Savukārt Lietuvā bezdarbs maijā veidojis 13,7%, kas ir sestais augstākais līmenis no visām dalībvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu