Nepieciešams:
Gāzētā minerālūdenī sālīti gurķīši
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
nelieli gurķīši
dilles
mārrutku lapas vai sakne
upeņu lapas
ķiršu lapas
ķiploks
sāls
cukurs
gāzēts minerālūdens
Pagatavošana:
Gurķus nomazgā un nogriež galus. Sālāmajā traukā pamīšus liek gurķus un zaļumus, pa starpām liekot uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas (ķiplokus liek bagātīgi).
Minerālūdenim pieliek sāli un cukuru (uz 1 l minerālūdens - 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukura). Ūdenim jābūt tik daudz, lai gurķus nosegtu. Gurķi būs gatavi jau nākamajā dienā.