Turcijā sākas prāva pret kurdu separātistu atbalstītājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Stambulas tiesā pirmdien sākās prāva pret 205 personām, kas tiek turētas aizdomās par sakariem ar aizliegto kurdu separātistu grupējumu Kurdistānas Kopienu savienība (KCK)

Varasiestādes uzskata, ka KCK ir lielākā nemiernieku bruņotā grupējuma Kurdistānas Strādnieku partija (PKK) atzars, kas darbojas pilsētās.

Starp apsūdzētajiem ir intelektuāļi, žurnālisti un augstskolu pasniedzēji. Viņiem izvirzītas apsūdzības terorisma atbalstīšanā un separātistu propagandas izplatīšanā.

Tiesājamo vidū ir arī Turcijas kurdu lielākās politiskās organizācijas - Miera un demokrātijas partijas (BDP) - biedri.

Aktīvu KCK vajāšanu varasiestādes uzsāka 2009.gadā, un kopš tā laika saskaņā ar oficiālajiem datiem aizturētas 700 personas. Tikmēr valdības oponenti apgalvo, ka aizturēto skaits pārsniedzis jau 3500 cilvēkus.

Ankara uzskata, ka KCK vēlas Anatolijas reģionā aizvietot Turcijas valdības institūcijas ar savām politiskajām struktūrām.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības.

Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu