«Maxima» nolēmusi izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls «Maxima» nolēmis izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) un šodien nosūtīja tās vadībai oficiālu vēstuli, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Maxima» pārstāvis Ivars Andiņš.

Viņš norādīja, ka «Maxima» kritiski izvērtējusi pēdējā laika LTA paziņojumus saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu un secinājusi, ka tie neatbilst «Maxima» nostājai.

Andiņš skaidroja, ka «Maxima» šo soli vērtējis pozitīvi, turpretī LTA allaž PVN samazināšanu kritizējusi. Arī pēdējam paziņojumam, ka PVN samazināšanas rezultātā cenas tikai augšot, «Maxima» kategoriski nepiekrīt, jo «Maxima» veikalos cenas pazeminās.

Līdz ar to «Maxima» uzsver, ka LTA paustais viedoklis nonāk krasā pretstatā ar «Maxima» pozīciju un vairs nepārstāv to.

Turpmāk «Maxima» tirdzniecību kā ekonomikas nozari skarošos jautājumus risinās ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas starpniecību.

«Maxima» bija viena no Pārtikas tirgotāju asociācijas dibinātājām 2010.gadā, uzskatot, ka vajadzīga īpaša pārtikas tirgotāju apvienība. Šīs jaunās asociācijas attīstība kopš tā laika vērtējama kā visnotaļ sekmīga, piebilda Andiņš.

Jau ziņots, ka piektdien par izstāšanos no LTA paziņoja «Rimi», par gatavību izvērtēt palikšanu šajā organizācijā paziņoja arī «Maxima».

Kā iepriekš biznesa portālam «Nozare.lv» uzsvēra LTA prezidents Henriks Danusēvičs, viņa vadītā asociācija nekad nav prognozējusi, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes izmaiņas paaugstinās cenas veikalos. Viņš norādīja, ka LTA savos publiskajos paziņojumus nekur to nav apgalvojusi.

Danusēvičs skaidroja, ka, iespējams, radies pārpratums.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka LTA tiešām nav izteikusi prognozes, ka PVN likmes maiņa 1.jūlijā liks tirgotājiem palielināt cenas. Asociācija bija norādījusi tikai uz pašu tirgotāju izmaksām šāda pasākuma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu