Latvijas olimpiešu skaitu papildina peldētāji Kalniņš un Ņikitina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) saņēmusi oficiālu Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) apstiprinājumu, ka Latviju šāgada Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Uvis Kalniņš un Gabriela Ņikitina.

Kā aģentūru LETA informēja LPF projektu un komunikācijas vadītājs Aivars Platonovs, Kalniņš Londonas olimpiskajās spēlēs startēs 100 metru brīvā stila distancē. Viņa labākais rezultāts šajā distancē ir 50,18 sekundes, kas tika sasniegts pagājušā gada Eiropas junioru čempionātā, kur Kalniņš izcīnīja bronzas medaļu.

Tikmēr Ņikitina, kurai pieder vairāki Latvijas rekordi, Londonas Olimpiādē uz starta izies divas reizes īsākā distancē - 50 metros brīvajā stilā. Ņikitina labāko sniegumu šajā distancē demonstrēja pērn pasaules čempionātā Šanhajā, finišējot pēc 26,20 sekundēm.

Kalniņš un Ņikitina Londonā piedalīsies savās pirmajās vasaras olimpiskajās spēlēs.

Gan Kalniņš, gan Ņikitina ielūgumu uz Londonas Olimpiādi saņēma, pamatojoties uz universālisma kvotu, kas paredz valstu pārstāvniecību olimpiskajās spēlēs pa vienam dalībniekam vīriešu un sieviešu konkurencē pie nosacījuma, ka šie dalībnieki ir startējuši pēdējā pasaules čempionātā peldēšanā. Kopumā šādas universālisma kvotas tika paredzēts piešķirt tikai 150 sportistiem.

Kā iepriekš tika informēts, olimpiskā ielūguma normatīvu (OST) olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā izpildīja četri Latvijas peldētāji - Kalniņš 100 un 200 metros brīvajā stilā, Jānis Šaltāns un Konstantīns Blohins 100 metru distancē uz muguras, kā arī Aļona Ribakova 100 un 200 metros brasā.

Tomēr kvalifikācijas cikla beigās noskaidrojās, ka neviens no viņiem nav spējis iekļūt starp tiem 169 OST normatīvu sasniegušajiem sportistiem, kuri saņēma ielūgumu dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs, tāpēc tika izmantota iespēja pieteikties caur universālisma kvotām.

Vistuvāk dalībai Londonas Olimpiādē pēc OST bija Šaltāns ar šī gada jūnija sākumā sasniegto Latvijas rekordu 100 metru distancē uz muguras - 55,68 sekundes. Lai 16 gadus vecais Šaltāns saņemtu ielūgumu dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs, viņam bija nepieciešams peldēt par 0,36 sekundēm ātrāk.

Lai simtprocentīgi garantētu vietu Londonas olimpiskajās spēlēs, sportistiem bija jānopeld distance FINA noteiktajā olimpiskās kvalifikācijas laikā (OQT), ko nosacīti var uzskatīt par A normu.

Kopumā ar OQT normatīvu Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējās 439 sportisti no visas pasaules.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu