Krievijas ieroču eksporta apjoms 2012.gada pirmajā pusē sasniedza 6,5 miljardus dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šā gada pirmajā pusē Krievija uz ārvalstīm eksportējusi ieročus 6,5 miljardu dolāru (3,63 miljardu latu) vērtībā, pirmdien pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Krievijas aizsardzības jomas eksporta pārdošanas apjoms jau pārsniedzis 6,5 miljardus dolāru,» sacīja Putins, piebilstot, ka pārdoto ieroču apjoms pēdējo divu gadu laikā ir pieaudzis divkārt, bet, salīdzinot ar 2011.gada pirmajiem sešiem mēnešiem, šis rādītājs palielinājies par 14%.

«Šogad parakstīti jauni eksporta līgumi 5,7 miljardu dolāru vērtībā, un tas ir par 2,4 miljardiem dolāru vairāk nekā 2011.gada pirmajā pusē,» sanāksmē, kuras fragmenti pārraidīti televīzijā, sacīja Kremļa saimnieks.

Pēc Putina teiktā, ieroču tirdzniecība ir «efektīvs instruments mūsu nacionālo - gan politisko, gan ekonomisko - interešu veicināšanai».

Krievija ieročus pārdod 55 valstīm.

Krievija ir pasaulē lielākā ieroču eksportētāja aiz ASV.

Jau ziņots, ka Krievijas ieroču eksporta apjoms 2011.gadā sasniedza jaunu rekordu - 13,2 miljardus dolāru.

Ceturtā daļa Krievijas eksportēto ieroču pērn piegādāta Indijai, 15% nonākuši Alžīrijā, bet uz Vjetnamu eksportēti 10%.

Krievijas ieroču eksports pēdējā laikā nonācis starptautiskās sabiedrības uzmanības lokā, aizvien skaļāk izskanot aicinājumiem Maskavai apturēt sadarbību ar Damasku militārajā jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu