Boldāns plāno startēt pašvaldību vēlēšanās; politisko spēku pagaidām neizpauž

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu Balvu rajona Kubulu pagastā notiesātais 9.Saeimas deputāts Juris Boldāns plāno piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Viņš aģentūrai LETA pagaidām nevēlējās izpaust politisko spēku, kura sarakstā startēs, vien pateica, ka tā nebūšot neviena no lielajām partijām.

Patlaban Boldāns vada SIA «Balvu autotransports».

Sodāmības dēļ startēt iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Boldāns nevarēja.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts 2008.gada 28.oktobrī nolēma atstāt negrozītu AT Krimināllietu tiesu palātas 2008.gada 22.augusta nolēmumu, ar kuru Boldāns tika atzīts par vainīgu Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanā Balvu rajona Kubulu pagastā un sodīts ar astoņu mēnešu cietumsodu.

Astoņu mēnešu cietumsodu jau 2007.gada 9.oktobrī Boldānam bija piemērojusi pirmās instances tiesa - Latgales apgabaltiesa. Toreizējam deputātam tā piesprieda arī divu gadu liegumu kandidēt Saeimas, Eiropas Parlamenta, pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās.

Deputāta mandātu Boldāns zaudēja tikai pēc 2008.gada 28.oktobra AT Senāta nolēmuma, ar kuru stājās spēkā viņu notiesājošais spriedums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu