Gārbere pauž gandarījumu un pateicību par Latvijā pavadītajiem gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizejošā ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere ir gandarīta un pateicīga par Latvijā pavadītajiem gadiem, tomēr nožēlo, ka nav vēl vairāk iepazinusies ar latviešu valodu un kultūru, lai gan apguvusi latviešu valodu sarunvalodas līmenī.

Gārbere norādīja, ka pēdējā laikā saistībā ar ASV neatkarības dienas svinēšanu Latvijā ieradusies līdz šim lielākā amerikāņu uzņēmēju delegācija, lai iepazītos ar investīciju vidi Latvijā. Viņa šodien, kopā ar uzņēmējiem piedaloties Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) pasākumā, bijusi priecīga konstatēt, ka 20% no potenciālajiem LIAA pieteiktajiem investīciju projektiem saistīti ar amerikāņu kompānijām.

Latvijas ekonomikā saskatāmas pozitīvas tendences, sacīja Gārbere.

Preses konferencē Gārbere kavējās atmiņās par patīkamiem personīgas dabas brīžiem Latvijā, minot, ka viņa gandrīz katru rītu centusies doties skrējienā vai pastaigā gar jūrmalu, un piebilstot, ka viņai sevišķi patikusi Latvijas daba.

Gārbere savus pienākumus Latvijā beigs pildīt šovasar.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu