«Flyers» izpircis Bārtuļa līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NHL klubs Filadelfijas «Flyers» izpircis latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa līgumu, kas abas puses saistīja vēl uz vienu gadu, vēsta komandas blogeris Bils Melcers.

Līdz ar to Bārtulim vairs nav nekādu darba attiecību ar «Flyers», bet uz jebkuru citu komandu aizsargs tagad var pāriet kā brīvais aģents jau par jauniem nosacījumiem.

Aizvadītajā sestdienā Bārtulis tika ievietots «Flyers» komandas neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēja, ka 48 stundu laikā latvieti savā īpašumā varēja iegūt jebkurš cits NHL klubs.

Jebkurš klubs varēja latvieša līgumu izpirkt par simboliskiem 125 dolāriem (70 latiem), bet tagad «Flyers» komandai būs hokejistam jāizmaksā trešdaļa no atlikušās līguma summas - divu gadu laikā jāsamaksā 200 000 dolāru (111 400 latu).

Kā zināms, pirms aizvadītās sezonas Bārtulis, kuram bija vienvirziena līgums, uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmklubu Adirondekas «Phantoms» tika nosūtīts kā «Flyers» astotais aizsargs, un tā viņš visu sezonu aizvadīja «Phantoms» komandā. Formālu izsaukumu uz NHL Bārtulis izpelnījās vien Stenlija kausa izcīņas laikā, tomēr pirmās komandas rindās viņš laukumā neizgāja.

Aizvadītajā sezonā Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 AHL spēlēs, kurās tika pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL latviešu aizsargs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot vienus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles.

Pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņā «Flyers» nepārvarēja Austrumu konferences pusfināla barjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu