Debitants Sagans uzvar jau otrajā «Tour de France» posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas riteņbraucējs Peters Sagans («Liquigas-Cannondale») otrdien izcīnīja uzvaru arī prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» trešajā posmā.

Līdz ar to Sagans, kurš šogad sacensībās piedalās vien pirmo reizi, tika jau pie otrās uzvaras posmos, jo svētdien viņš bija ātrākais arī pirmajā pilnajā posmā. Viņš kļuvis par pirmo debitantu kopš 2004. gada, kurš sacensībās uzvarējis divos posmos.

197 kilometrus garajā posma noslēgumā Sagana finiša spurts bija ļoti iespaidīgs un pēdējos 100 metros viņš jau varēja nesatraukties par uzvaru un pat ieguva vienu sekundi pār peletonu.

Šoreiz otrais finišēja norvēģis Edvalds Hāgens no «Sky Procycling» komandas, bet trešais posmu beidza slovāks Peters Velits («Omega Pharma-Quickstep»).

Šajā posmā tika piedzīvoti vairāki kritieni un pēc viena no tiem izstāties nācās baltkrievam Kanstantinam Sivcovam («Sky Procycling»), kurš bija viens no pazīstamā brita Bredlija Viginsa atbalsta braucējiem.

Kopvērtējumā situācija nemainījās. Līderpozīcijā joprojām ir sestdienas prologā uzvarējušais šveicietis Fabians Kančelara («RadioShack»), bet viņam par septiņām sekundēm zaudē Viginss un francūzis Silvēns Šavanels («Omega Pharma-Quickstep»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu