Plāno nojaukt Pārlielupes cietuma ražošanas korpusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas dome ir saņēmusi SIA «Business Development Agency» iesniegumu ar lūgumu atļaut nojaukt ēku Garozas ielā 31 - bijušā Pārlielupes cietuma ražošanas korpusu, aģentūru LETA informēja Jelgavas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašvaldības Būvvaldes speciālisti apsekoja ražošanas korpusu un secināja, ka ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī, tās konstrukcijas ir stipri bojātas un tā ar savu neestētisko izskatu bojā pilsētas ainavu. Ņemot vērā ēkas tehnisko stāvokli, to ir ieteicams nojaukt.

Jelgavas pilsētas dome 28.jūnija sēdē pieņēma lēmumu par ražošanas korpusa nojaukšanu un pilnvaroja Īpašumu konversijas pārvaldi veikt iepirkuma procedūru šī lēmuma realizēšanai.

Pārlielupes cietuma ēkas neapmierinošā stāvoklī Jelgavas pilsētas pašvaldība 2010.gada 30.augustā pārņēma no valsts.

Pārlielupes cietuma teritorijā jau ir nojauktas 15 ēkas. Šos darbus veica SIA «RTS Infra construction», kas veica Jelgavas šķidro bīstamo atkritumu izgāztuves «Kosmoss» sanācijas darbus un ar iegūtajiem būvgružiem piepildīja bīstamo atkritumu izgāztuves «Kosmoss» baseinus pirms to pārklāšanas.

Pēc ražošanas korpusa nojaukšanas Pārlielupes cietuma teritorijā vēl paliks četras ēkas un žogs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu