Lauma Grīva un Matule uzvar «Bigbank» Zelta līgas otrajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva un trīssoļlēcēja Santa Matule otrdien izcīnīja uzvaras Igaunijas «Bigbank» Zelta līgas vieglatlētikā vasaras sezonas otrajā posmā.

Tāllēkšanā Grīva sasniedza rezultātu 6,67 metri, bet otrā ar 6,55 metriem palika septiņcīņniece Aiga Grabuste, kura joprojām cenšas izpildīt arī Londonas Olimpiādes A normatīvu šajā disciplīnā. Līdz tam gan viņai pietrūka 20 centimetri.

«Šodien bija lielisks laiks, un es esmu ļoti apmierināta ar sasniegto - šis ir mans sezonas labākais rezultāts,» sacensību organizatori citē Grīvas teikto. «Pagājušajā gadā es nedaudz pārsteidzos, bet šogad sāku trenēties vēlāk un līdz ar to ir gūstams attiecīgs sniegums. Mans nolūks ir uzrādīt stabilu veikumu visu sacensību laikā.»

Tikmēr Matule trīssoļlēkšanas sektorā sasniedza rezultātu 13,20 metri, kas deva pārliecinošu pirmo vietu. Viņa cer izpildīt Londonas Olimpiādes B normatīvu, kas ir 14,10 metri.

«Joprojām mērķis ir sasniegt 14,10 metrus, lai izpildītu normatīvu. To uzskatu par sasniedzamu, jo trīssoļlēkšanā ar katru soli var iegūt 10 centimetrus, līdz ar to arī sniegums ar katrām sacensībām var uzlaboties,» atzina Matule.

Uz goda pjedestāla kāpa vēl divi Latvijas sportisti - augstlēkšanā trešo vietu izcīnīja Normunds Pūpols (2,19 metri), bet Jekaterina Čekele bija trešā 100 metru sprintā (12,12 sekundes).

No gaidāmo Londonas olimpisko spēļu dalībniekiem piektais bija pēdējā laikā neveiksmīgi startējošais šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš atkal sasniedza rezultātu vien 77,41 metrs , bet kārtslēcējs Mareks Ārents nepārvarēja sākuma augstumu (5,24 metri).

Tikmēr viens no galvenajiem pretendentiem uz dalību Olimpiādē Oskars Vaisjuns disku aizmeta 61,10 metrus tālu, kas deva sesto vietu. Līdz B normatīvam viņam pietrūka 1,90 metri.

Londonas olimpisko spēļu normatīvus vieglatlētikā var izpildīt vēl līdz šīs nedēļas beigām. Latvijas sportistiem pēdējā iespēja to paveikt būs nedēļas nogalē gaidāmajā Latvijas Olimpiādē.

Kā ziņots, «Bigbank» Zelta līga ir Baltijas lielākās vieglatlētikas sacensības. Vasaras sezona šogad risināsies četrās kārtās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu