Visām jaunajām automašīnām līdz 2015.gadam ir jābūt aprīkotām ar avārijas zvanu sistēmu «eCall»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«LTV Panorāmas» sagatavotais sižets vēsta par Eiropas Parlamenta pieņemto rezolūciju, kura paredz visām jaunajām automašīnām līdz 2015. gadam tikt aprīkotām ar automātisko avārijas zvanu sistēmu «eCall», kas automātiski brīdina glābšanas dienestus par ceļu satiksmes negadījumiem. Šī sistēma ļaus avārijas dienestiem ierasties daudz agrāk, mazinot bojāgājušo skaitu un ievainojumu smagumu.

«Eiropas Parlaments ar balsojumu nepārprotami pieprasa to, lai visu motorizēto transporta līdzekļu vadītāji Eiropā varētu bez maksas izmantot priekšrocības, ko sniedz automātiskā avārijas zvana sistēma. Brīvprātīga «eCall» ierīkošana nav izrādījusies efektīva, tāpēc aicinām Komisiju cik drīz vien iespējams ierosināt tiesību aktus, kas noteiktu obligātu «eCall» sistēmas ieviešanu visās ES dalībvalstīs līdz 2015. gadam», norāda ziņojuma izstrādātāji Olga Sehnalova (S&D, Čehija) un Dieter-Lebrecht Koch (EPP, Vācija).

Rezolūcijā Parlaments pauž nožēlu, ka ar neatliekamās palīdzības zvaniem pašlaik aprīkoti vien 0,4 % automašīnu. Parlaments mudina Komisiju iesniegt priekšlikumu, lai nodrošinātu «eCall» sistēmas, kuras pamatā ir zvans uz «112», obligātu uzstādīšanu visos jaunajos automobiļos līdz 2015. gadam. Deputāti aicina Komisiju apsvērt iespēju iekļaut arī, piemēram, smagos kravas automobiļus, autobusus un divriteņu transportlīdzekļus ar dzinēju, kā arī lauksaimniecības transportu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu