Kapmarkalns pievārēts - aizvadīts Talsu posma «Trek MTB» maratons

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šo svētdien, 1.jūlijā Talsos tika aizvadīts TREK MTB Maratona ceturtais posms, kur uzvaras laurus plūca viena no Latvijas spēcīgākajām riteņbraukšanas komandām - «Alpha Baltic/Unitymarathons.com» pirmā posma uzvarētāja Matīsa Preimaņa vadībā, kurš uzvarēja ne tikai šo posmu, bet ieguva arī SPORT 2000 Kalnu karaļa titulu, savukārt «Abi2» dzelteno līdera krekliņu saglabāja Raivis Zīmelis no «Trek-Philips» komandas.

TREK MTB Maratona Talsu posms pārsteidza ne vienu vien rūdītāko Latvijas kalnu un taku riteņbraucēju, sagādājot pietiekami izaicinošas sacensības, jo trase bija veidota tā, ka grūtākā daļa bija sākumposmā, vieglākā – uz beigām, bet tehnisku uzmanību un spēkus prasošākā – pašās beigās. Uzvaras laiks Matīsam Preimanim šim posmam bija 2 stundas un 7 sekundes, atstājot savu komandas biedru Reini Adrijanovu 8 sekundes aiz sevis, bet trešās vietas ieguvēju Raivi Zīmeli 32 sekundes. Abi «Alpha Baltic/Unitymarathons.com» braucēji atzina, ka sacensībās jūtās saguruši, jo iepriekšējā dienā piedalījušies šosejas sacensībās, taču tā bijusi sava veida motivācija «ātrāk tikt līdz galam». Sieviešu konkurencē jau ceturto reizi pēc kārtas spēcīgākā bija Lelde Ardava no «Rietumu-Delfin» komandas, aiz sevis atstājot Liju Laizāni no «RRS Rīgas jaunatnes» komandas un Madaru Fūrmani no «DPA Cycling Team» komandas.

TREK MTB Maratona distances braucējiem Kamparkalns bija jāpievar trīs reizes, taču par trases grūtāko daļu daudzi braucēji atzina posmu pa biatlona trasi, kur segums ir mīksts un krietni jānopūlas, lai saglabātu ātrumu. 

«Daudziem braucējiem pārsteigums bija Talsu apkārtnes reljefs, jo ir pierasts domāt, ka Kurzemē kalnu nav, tādēļ nevar izveidot pietiekami grūtu un sarežģītu trasi taču mēs šo priekšstatu cenšamies mainīt», sarunā atzīst trases veidotājs un Kamparkalna saimnieks Almants Kalniņš. Papildus grūtību veicamajai distancei piešķīra karstais un sutīgais laiks, kā arī cīņa ar dunduriem, kas ne vienu vien dalībnieku mežā mudināja braukt ātrāk. Par interesanto trasi atzinīgi izsakās paši dalībnieki, piemēram, Sieviešu grupas 3.vietas ieguvēja Maija Kvedere no «RE&RE» komandas savā «Twitter» profilā raksta: «Tik mānīgi: startā motivācija nobraukt līdz galam, bet trases detaļas tik ļoti uzlādē, ka atgriezies 7x enerģizēts. Lūk, @mtbmaratons Talsi.»

Kā jau ierasts - plašāka reportāža par sacensībām būs skatāma LTV7 raidījumā «Ātruma cilts» 4. jūlijā, plkst 20:30.
 
Nākošais sacensību posms dalībniekus gaidīs 29.jūlijā Cēsīs, kur dalībniekus gaidīs patiesi Vidzemes augstienes cienīgu kalnu distance, bet noslēguma posms ar balli notiks 18.augustā Siguldā.

Rezultāti, foto un plašāka informācija par sacensībām «mtb-maratons.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu