Mūžībā aizgājis viens no pasaules izcilākajiem auto dizaineriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Savā dzimtajā Itālijas pilsētā Turīnā 85 gadu vecumā ir miris leģendārais dizainers Serdžio Pininfarina (Sergio Pininfarina). Savas dzīves laikā izcilais dizaina meistars radīja tādus šedevrus kā 1984 «Ferrari Testarossa», 1986 «Fiat 124 Spider», 2002 «Ferrari Enzo», 2003 «Maserati Quattroporte» un 2004 «Ferrari Scaglietti».

Slaveno dizaina kompāniju dibināja viņa tēvs Batista Farina (Battista Farina), kurš savulaik izgatavoja karietes. Ģimenes jaunākais dēls Serdžio ātri vien iemīlēja automašīnu pasauli un pēc inženiera izglītības iegūšanas «Turīnas Politehniskajā Universitātē» 1950.gadā stājās darbā ģimenes uzņēmumā.

Gadu laikā jaunais Serdžio Pininfarina radīja lielu iespaidu uz Itālijas automašīnu dizainu, sevišķi «Ferrari», taču neatteica arī citiem autoražotājiem un ir sadarbojies ar «Volvo», «Peugeot», «Chrysler», «Bentley», «Rolls Royce» un «Cadillac».

Karjeras laikā Serdžio Pininfarina ieguva desmitiem apbalvojumu un pārvērta ģimenes uzņēmumu pasaules mēroga kompānijā. Viņš arī bija pirmais, kurš uzcēla vienu no pasaulē nedaudzajiem vēja tuneļiem, kurš toreiz arī bija vienīgais visā Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu