Motobraucējs Karro izrakstīts no slimnīcas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksandrs Sokolovs

Latvijas labākais motobraucējs Matīss Karro, kurš šosezon pārstāv STR KTM komandu, šodien beidzot izrakstīts no slimnīcas Zviedrijā un atgriežas pie ģimenes, vēsta viņa pārstāvētā komanda.

«Viņš joprojām ir ļoti nedrošs uz kājām, bet ilgojas pēc iespējas ātrāk satikt savu ģimeni,» rakstīts STR KTM komandas tvitera kontā.

Pēc neoficiālas informācijas, Karro, iespējams, šosezon vairs nevarēs startēt.

Kā ziņots, sestdien piedzīvotā smagā kritienā treniņos pirms pasaules čempionāta devītā posma MX1 klasē - Zviedrijas «Grand Prix» - Latvijas sportists guva smadzeņu satricinājumu, kā arī viņam ir kompresijas lūzums mugurkaula astotajam skriemelim.

Paredzams, ka muguras traumas dēļ Karro nevarēs startēt aptuveni astoņas nedēļas, bet par galvas traumu pagaidām prognozes netiek izteiktas.

Atgādinām, ka Karro smadzeņu satricinājumu guva arī aprīlī notikušā Bulgārijas «Grand Prix» laikā, tomēr toreiz viņš trasē atgriezās jau nākamajā nedēļas nogalē.

LETA jau vēstīja, ka Zviedrijā Karro treniņbraucienos kādā tramplīnā uzlēca virsū neveiksmīgāk startējošam konkurentam un smagi krita. Pēc tam Latvijas motosportists desmit minūtes atradies bezsamaņā.

Šī sezona Karro atkal izvērtusies traumām ļoti bagāta, tomēr līdz šim sportists bija spējis stāties uz starta visos posmos.

Jau pēc nepilnām divām nedēļām Ķeguma trasē risināsies Latvijas «Grand Prix», bet skaidrs, ka tajā Latvijas labāko braucēju rindas būs paplānas.

Jaunais braucējs Roberts Justs («Latvija Elkšņi Honda») pēc traumas izārstēšanas cer trasē atgriezties uz Ķeguma posmu. MX1 klasē šosezon traumas dēļ, visticamāk, vairs nevarēs startēt Ivo Šteinbergs («Riga Motocross Team»). Tāpat veselības problēmas pēdējā laikā piedzīvojušas arī trešo «Latvija Elkšņi Honda» braucēju Kristeru Teko, kurš arī šosezon pasaules čempionātā sacenšas MX1 klasē.

Tikmēr nesenākā trauma Latvijas motosportu piemeklēja otrdien, kad treniņu laikā smagu kritienu piedzīvoja Toms Macuks («Rodeo»), kurš arī guvis smadzeņu satricinājumu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem MX1 klasē Karro ar 112 punktiem ieņem 15. vietu, Augusts Justs («Latvija Elkšņi Honda») ar 13 punktiem atrodas 28. pozīcijā, bet Macuks ar trim punktiem ieņem 43. vietu.

MX2 klasē Roberts Justs ar deviņiem punktiem ir 34. vietā, bet Dāvis Ivanovs («Riga Motocross Team») ticis pie pieciem punktiem, kas dod 41. pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu