Balsts: Nekustamo īpašumu darījumu un piedāvājumu skaits pieaug

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nekustāmo īpašumu darījumu skaits palielinājies par 32,3%. Piedāvājums audzis  par 12,5%.

«Vērtējot šī pusgada rādītājus, ir būtiski palielinājies nekustamo īpašumu piedāvājumu skaits. Salīdzinājumā ar 2012. gada 1. janvāri, piedāvājums palielinājies par 12,5%. Tas paver plašākas izvēles iespējas pircējiem.

Salīdzinājumā ar 2011. gada pirmo pusgadu, šajā pusgadā būtiski ir pieaudzis veikto darījumu skaits. Tas pieaudzis par 32,3%. Šie rādītāji apliecina, ka cilvēki atkal sāk aktīvāk darboties nekustamo īpašumu jomā. Taču ņemot vērā banku lielo piesardzību hipotekārās kreditēšanas jomā, augstāk minētie faktori tomēr neveicinās strauju cenu kāpumu. Šī gada otrajā pusgadā prognozējams nekustamā īpašumu cenu kāpums līdz 4%.

Balsts indekss jūnijā audzis par vienu punktu un sasniedzis 128 punktus. Dzīvokļu cenas Rīgā pakāpeniski cēlušās, visvairāk tās pieaugušas Vecmilgrāvī un Bolderājā, apmēram, par 1, 1%.

Uz vasaras sezonu aktivizējies pieprasījumu skaits pēc īstermiņa īres. Pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums, jo īstermiņa īrei jāpiesakās pāris mēnešus iepriekš. Cilvēki piesakās pārāk vēlu,tāpēc arī paliek bez iecerētā. Par 3% palielinājusies cena 2 istabu dzīvokļiem, un strauji tuvojas pat 3 istabu dzīvokļu cenām. Kā arī iedzīvotāji īrēšanai labprāt izvēlas jau mēbelētus dzīvokļus.

Pieprasījums pēc biroja telpām vasaras sezonā ir sarucis, taču piedāvājums ir nemainīgs. Cenas kv.m pakāpeniski kāpj 1 EUR/par 1. kv.m,» nekustamā īpašuma tirgu komentē BALSTS valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu