Pasaules līmeņa motokrosa svētki lieliem soļiem tuvojas Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Motocrossmx1.com

Jau nākamās nedēļas nogalē, 14. un 15. jūlijā, Ķeguma motokrosa trasē «Zelta Zirgs» norisināsies ievērības cienīgākie un Baltijā lielākie motokrosa svētki – 2012. gada Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas «Grand Prix». Tajā uz starta stāsies spēcīgākie MX1 un MX2 klases, kā arī 2012. gada UEM Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klases motosportisti.

Šobrīd mototrasē «Zelta Zirgs» norit pēdējie sagatavošanās darbi, lai tajā varētu uzņemt šīs pasaules augstākā mēroga sacensības. Trases reljefs pēc vietējā mēroga sacensībām kārtējo reizi ir pārbūvēts atbilstoši Pasaules čempionāta prasībām solo motokrosā – izveidoti stāvāki un tālāk metoši tramplīni, kā arī izveidoti vairāki papildus elementi, kas nepieciešami, lai drošības nolūkos samazinātu vidējo braukšanas ātrumu.

«Mums ir liels prieks, ka aizvadītajos gados mūsu rīkotie Pasaules čempionāta posmi ir ieguvuši tik daudz pozitīvas atsauksmes gan no čempionāta ģenerālajiem organizatoriem FIM un «Youthstream» un sportistiem, gan no ārvalstu skatītājiem. Mēs darām visu, lai jau tuvākajā laikā Latvijā būtu iespējams sarīkot pasaulē visvērienīgāko motokrosa notikumu – Nāciju Motokrosu. Ar katru gadu cenšamies būt arvien labāki un labāki, un celt latiņu visas pasaules organizatoriem. Mums tas izdodas, vienīgi jācer, ka arī Latvijas skatītāji novērtēs mūsu centienus, un ar katru gadu trasē redzēsim arvien vairāk skatītājus ar Latvijas karogiem,» saka Baltijas Kausa Fonda direktors Salvis Freimanis.

Latvijas «Grand Prix» būs desmitais no sešpadsmit MX1 un MX2 čempionāta posmiem un tajā būs redzamas ļoti aizraujošas cīņas, jo tieši šobrīd, kad čempionāts sāk tuvoties savai izskaņai, MX1 kopvērtējumā ļoti līdzīgs punktu skaits ir trijiem čempionāta vadībā esošajiem sportistiem (t. sk., Klemāns Desalē no Beļģijas, Antonio Kairoli no Itālijas un Kristofs Pursels no Francijas). Arī MX2 klasē čempiona titula liktenis nebūt nav skaidrs, jo līdera pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem ir visai niecīgs. Vienīgi Eiropas motokrosa čempionātā šobrīd ir aizvadīts tikai viens posms un tā rezultāti neļauj noprast starp kuriem sportistiem šosezon būs vērienīgākās cīņas.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas «Grand Prix» notiks pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas «Grand Prix» un motocentru «Zelta Zirgs» iespējams atrast šo sacensību mājas lapā «www.mx1latvia.lv», bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā «www.motocrossmx1.com».

Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties «Biļešu Serviss» kasēs un «www.bilesuserviss.lv», kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā «Zelta Zirgs».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu