Sodītas personas par pedagogu strādāt varēs tikai ar īpašu atļauju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Arī turpmāk par pedagogiem nedrīkstēs strādāt personas, kas sodītas par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas. To paredz Saeimas ceturtdien, 5.jūlijā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Izglītības likumā, portālu «Apollo» informēja Saeimas Preses dienests.

Vienlaikus likuma grozījumi paredz, ka persona, kas sodīta par tīša kriminālpārkāpuma vai mazāk smaga nozieguma izdarīšanu, var strādāt par pedagogu, ja to atļāvusi Ministru kabineta noteikta institūcija. Šī institūcija atļauju strādāt par pedagogu varēs dot, ja attiecīgais gadījums būs iepriekš izvērtēts, par pamatkritēriju ņemot to, vai tas nekaitē izglītojamo interesēm.

Tāpat grozījumi paredz pienākumu Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā tiks izvērtēts, vai atļauja personai strādāt par pedagogu nekaitēs izglītojamo interesēm.

Grozījumi stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu