Sākas Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

5. jūlijā ar Baltijas vakaru Rīgā, Lielajā ģildē sākas starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2012», kura laikā Rīgā un Vidzemē notiks koncerti, tradīciju vakari, meistardarbnīcas, dažādi brīvdabas sarīkojumi, gadatirgus un stāstnieku vakari.

6., 7. un 8. jūlijā Vērmanes dārzā Rīgā būs iekārtota Festivāla sēta, kur uz trim skatuvēm notiks koncerti, sadziedāšanās un danči. Tāpat tur būs iespēja apmeklēt amatnieku paraugdemonstrējumus un gadatirgu. Kādā no 10 meistardarbnīcām ikvienam būs iespēja apgūt pamatiemaņas kādā amatā.
Festivāla sētā ārvalstu viesi gatavos un cienās ar visdažādākajiem ēdieniem no dažādām pasaules vietām.

7. jūlijā Rīgā kinoteātrī «Splendid Palace» un 9. jūlijā Madonā, kinoteātrī «Vidzeme» Sadarbībā ar Latvijas Televīziju, Nacionālo kino centru un filmu autoriem notiks kinofestivāls «Etno Baltica», kur izrādīs dokumentālās filmas par tautas tradīcijām, ticējumiem, dziesmām un muzicēšanu, senajiem amatiem, prasmēm un to saglabāšanu mūsdienās. Filmu dienu programmu papildinās Latvijas mākslas skolu bērnu animācijas filmas, kas tapušas gatavojoties šī gada festivālam.

8.jūlijā dažādi sarīkojumi notiks Turaidā, Siguldas novadā, Ikšķilē, Ķekavā, Barkavā, Cesvainē, Ērgļos, Koknesē un Ļaudonā.

Festivāls «Baltica 2012» noslēgsies 9.jūlijā ar plašu programmu Madonā.

Festivālā «Baltica 2012» piedalīsies 173 Latvijas etnogrāfiskie ansambļi un folkloras kopas, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki no Latvijas un ārvalstīm, Latvijas mazākumtautību kolektīvi un ārvalstu latviešu grupas.

Rīgas pilsētas izstāžu zālē «Rīgas Mākslas telpa» apskatāma Baltijas valstu lietišķās mākslas izstāde «Vainags», savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā - Latviešu tautas lietišķās mākslas savienības 10 gadu jubilejas izstāde «Māksla un amatniecība».

Starptautisko folkloras festivālu «Baltica 2012» rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Latvijas Folkloras biedrība un Rīgas, Madonas, Siguldas, Ikšķiles, Ķekavas, Barkavas, Cesvaines, Ērgļu, Kokneses pašvaldības un Turaidas muzejrezervāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu