Kanāda aizliedz ārvalstu striptīza dejotājas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/Scanpix

 Ārzemju striptīza dejotājas turpmāk vairs nevarēs uzstāties Kanādā, trešdien paziņojis valsts imigrācijas lietu ministrs Džeisons Kenijs.

Sakot ar 14.jūliju, ārvalstu pilsoņiem, kuri vēlas strādāt striptīza klubos, eskorta dienestos un erotisko masāžu salonos, vairs netiks izsniegtas pagaidu darba atļaujas, paziņoja ministrs.

Šo pasākumu mērķis ir «pasargāt viegli ievainojamos ārvalstu strādniekus no negodprātīgas izmantošanas un ekspluatācijas riska» ar seksa pakalpojumu tirdzniecību saistītajos uzņēmumos.

Arī Kanādas Cilvēku resursu ministrija trešdien paziņoja par jauniem noteikumiem, kas liegs seksa pakalpojumu tirdzniecību nozares darba devējiem pieņemt pagaidu darbā ārvalstu pilsoņus.

Valdība jau 2007.gadā vēlējās aizliegt Kanādā uzstāties ārvalstu striptīza dejotājām, bet nesekmīgi.

Kanādas klubu īpašnieki šādu ieceri uztvēra negatīvi, apgalvojot, ka savās iestādēs galvenokārt nodarbina viesmākslinieces no Austrumeiropas un Āzijas.

«Viņas ir daiļas, eksotiskas un ļoti profesionālas,» aģentūrai AFP tolaik norādīja kāds kluba īpašnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. «Liedzot viņām iebraukt Kanādā, viņām paliek vēl mazāk iespēju izrauties no dzīves nabadzībā savā valstī,» viņš piebilda.

Tagad daudzi Kanādas klubi apgalvo, ka viesu izklaidēšanā izmanto vairs tikai pašmāju talantus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu