Eltonu Džonu godinās par ieguldījumu komunisma sabrukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mūziķi Eltonu Džonu Polijā godinās par ieguldījumu komunistiskā režīma sabrukumā.

Svētdien Sopotā Džonam viņa uzstāšanās laikā tiks pasniegts Pateicības ordenis, jo 1984.gadā, riskējot tikt aizturēts, mūziķis koncertā pauda atbalstu neatkarīgās arodkustības «Solidaritāte» toreizējam līderim Leham Valensam. 1990.gadā Valensa kļuva par pirmo atjaunotās neatkarīgās Polijas prezidentu.

Džonam apbalvojumu pasniegs pats Valensa.

«Mēs to piešķiram ārzemniekiem, kas palīdzējuši Polijai tās ilgajā cīņā par brīvību,» paskaidroja Eiropas Solidaritātes centra pārstāve Magdalēna Harkina-Jašča. «Eltons Džons ieradās šeit un sniedza atbalstu, kas mums bija nepieciešams, dzīvojot policejiskā valstī, kur cilvēkus piekāva un nogalināja gluži kā Džordža Orvela romānā «1984».»

Piešķirt apbalvojumu hīta «Rocket Man» autoram ierosināja 32 gadus vecais poļu izcelsmes imigrants Damjans Domskis, kurš strādā labdarības organizācijā «Age» Lielbritānijā un ir geju tiesību aktīvists.

«Ja es svētdien satikšu seru Eltonu, es vēlos tikai paspiest viņam roku un pateikties,» viņš teica. «Viņš izmantoja savu slavu un ietekmi Polijai ļoti nozīmīgā brīdī. «Solidaritātes» aktīvistus vajāja milicija, taču viņš deva tiem drosmi turpināt iesākto.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu