Radvanska un Viljamsa iekļūst Vimbldonas turnīra finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Polijas tenisiste Anješka Radvanska šodien sasniedza Vimbldonas turnīra finālu, kļūstot par pirmo savas valsts pārstāvi 73 gadu laikā, kas ko tādu paveikusi «Grand Slam» turnīros.

Izšķirošajā mačā viņa sacentīsies ar četrkārtējo šī turnīra uzvarētāju Serēnu Viljamsu.

Pusfināla mačā ar trešo numuru izliktā Radvanska ar 6-3 un 6-4 samērā pārliecinoši pieveica Angeliku Kerberi no Vācijas, kura izlikta ar astoto numuru. 

Jāpiebilst, ka 2005. gadā Radvanska uzvarēja Vimbldonas turnīra junioru sacensībās.

Polijas tenisistes «Grand Slam» finālos nebija iekļuvušas kopš 1939. gada, kad to Francijas atklātajā čempionātā paveica Jadviga Jendžejovska.

Tikmēr Viljamsa, kura tieksies pēc sava 14. «Grand Slam» titula, otrajā pusfināla mačā ar 6-3 un 7-6 (8:6) uzvarēja sacensību otro raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā tikušās divas reizes, Viljamsai neatdodot nevienu setu. Viens no šiem mačiem risinājās 2008. gada Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā, kad amerikāniete zaudēja vien četros geimos.

Vimbldonas turnīra sieviešu finālmačs tiks aizvadīts sestdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu