Daugaviņš, cerot uz vienvirziena līgumu, vērsies arbitrāžas tiesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

16 NHL spēlētāji, kuru vidū ir arī Otavas «Senators» pārstāvošais latvietis Kaspars Daugaviņš, paužot neapmierinātību ar saviem līgumiem, vērsušies arbitrāžas tiesā.

Spēlētāji prasība balstās uz statistiskiem salīdzinājumiem ar algu ziņā līdzīgiem hokejistiem.

Daugaviņam lielākā neapmierinātība ir ar Otavas «Senators» komandas piedāvāto divvirziena līgumu. Ja puses tuvākajā laikā nepanāks vienošanos, piedāvājumu izskatīs neatkarīgs šķīrējtiesnesis. No šiem 16 hokejistiem latvietim aizvadītajā sezonā bija trešā mazākā alga.

Noklausīšanās spēlētājiem risināsies laika posmā no 20. jūlija līdz 4. augustam Toronto.

Starp citiem neapmierinātajiem hokejistiem ir arī, piemēram, Edmontonas «Oilers» uzbrucējs Sems Ganjē, kurš februārī viena mačā guva astoņus rezultativitātes punktus.

Pagājušajā gadā šādas prasības tiesā iesniedza 24 spēlētāji, bet 2004. gadā, kad pēdējo sezonu darbojās iepriekšējais kolektīvais līgums, tādi bija pat 67.

Kā ziņots, «Senators» komanda Daugaviņam izteikusi jaunu kvalifikācijas līgumu, tādējādi paužot vēlmi pagarināt sadarbību ar hokejistu.

24 gadus vecais uzbrucējs pēc tam, kad pirms gada kopā ar Binghemtonas «Senators» komandu kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju, aizvadīja savu pirmo pilno sezonu NHL.

Laukumā latvietis devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, atdeva sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Pirms tam Daugaviņš NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli. Daugaviņu «Senators» komanda jauno spēlētāju draftā 2006. gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91. numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu