«Ober-Haus»: Studenti sākuši interesēties par īres dzīvokļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada jūnijā īres tirgus bijis tikpat aktīvs kā iepriekšējā mēnesī, turklāt aktīvākie dzīvokļu meklētāji centrā jūnijā joprojām ir starptautisku kompāniju vadītāji un darbinieki, starptautisku banku darbinieki, ārvalstu skolotāji un studenti, kas jau tagad sāk interesēties par īres dzīvokļiem uz nākamo mācību gadu, secināts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Lai arī neliels, taču pieprasījums pēc dzīvokļiem ir bijis daudzveidīgs - gan pēc vienas istabas dzīvokļiem, gan pēc četru un vairāk istabu dzīvokļiem.

Vietējie klienti galvenokārt interesējas par dzīvokļiem centrā cenu kategorijās no 210 eiro (147 latiem) mēnesī līdz 430 eiro (301 latam) mēnesī. Bieži tiek izrādīta interese par neremontētiem dzīvokļiem, kur, savstarpēji vienojoties par remonta veikšanu pašu spēkiem un attiecīgi īres maksas samazināšanu, tiek atrasts abām pusēm izdevīgs risinājums.

Lielākais ir bijis divistabu dzīvokļu piedāvājums centrā un Vecrīgā ar vidējo īres maksu no 390 eiro (273 latiem) mēnesī līdz 850 eiro (595 latiem) mēnesī.

Īres cenas jūnijā nav mainījušās. Jaunajos projektos centrā tās ir vidēji no deviņiem eiro (6,3 latiem) līdz 11 eiro (7,7 latiem) par kvadrātmetru, pirmskara ēkās centrā - no septiņiem (4,9 latiem) līdz deviņiem eiro par kvadrātmetru, bet klusajā centrā - no astoņiem eiro (5,6 latiem) līdz desmit eiro (septiņi latiem) par kvadrātmetru.

Mikrorajonos arī jūnijā ir interese par īres dzīvokļiem Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Imantā un Zolitūdē. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos projektos šajā segmentā ir augsts. Pieprasītākie rajoni ir Pārdaugava, Purvciems un Teika.

Īres cenas jūnijā nav mainījušās arī šajā segmentā un ir vidēji 130 eiro (91 lats) mēnesī par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro (126 lati) mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro (154 lati) mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu