Eiduka: Ja būs izgāšanās arī Londonā, iešu mājās kājām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Ja Latvijas šķēpmetēji Londonas olimpiskajās spēlēs izgāzīsies tāpat kā nesen aizvadītajā Eiropas čempionātā, viņu trenere Valentīna Eiduka mājās dosies kājām, sarunā ar aģentūru LETA smejoties teica pieredzējušā speciāliste.

Eiduka trenē visus šā brīža vadošos Latvijas vīriešu šķēpmetējus Vadimu Vasiļevski, Aināru Kovalu un Zigismundu Sirmo. Neviens no šiem sportistiem Helsinkos notikušajā Eiropas čempionātā nesasniedza finālu.

Vislabāk kvalifikācijas sacensībās veicās Pekinas olimpisko spēļu vicečempionam Kovalam, kurš ar rezultātu 76,32 metri kopējā ieskaitē uzrādīja 15. rezultātu. Pasaules junioru rekordists Sirmais kopējā ieskaitē ieņēma 23. vietu, bet Latvijas rekordistam un Atēnu Olimpiādes vicečempionam Vasiļevskim netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem, līdz ar to viņš palika bez rezultāta.

«Vai tas ir vecums vai kas, bet nesaprotu, kā pieaugušam vīrietim var būt tāds uztraukums,» neizpratnē ir Eiduka. «Kad visus trīs Helsinkos ieraudzīju, man bija skaidrs, ka nekā nebūs, jo viņos visos bija redzams milzīgs uztraukums.»

Pretēji vīriešiem sekmīgāk Eiropas čempionātā veicās sievietēm - gan Madara Palameika, gan Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovale sasniedza finālsacensības. No šīm sportistēm Eiduka trenē vienīgi Ozoliņu-Kovali, kurai, tāpat kā Mūzei, šajā nedēļas nogalē būs pēdējā iespēja kvalificēties Olimpiādei.

«Meitenes varēja saņemties uz šīm sacensībām, kaut vajadzētu būt otrādi. Puiši sadomājas uz lieliem rezultātiem, un tad ir pagrūti,» stāstīja Eiduka, kurai papildus neizpratni rada arī fakts, ka Vasiļevskis jau ilgāku laiku apmeklē psihologus, tomēr nozīmīgākajās sacensībās nekas nemainās.

Visneveiksmīgāk no Latvijas vadošajiem sportistiem šogad startē Sirmais, kuram šī ir tikai otrā sezona pieaugušo sacensības. Atsevišķos mačos viņš šosezon uzrādījis ļoti zemu rezultātu.

«Arī viņam ir uztraukums, kad iziet lielā stadionā. Pie tā jāpierod,» teica trenere. «Tāpat viņš šogad izgājis no tehniskā izpildījuma, tomēr mēs cīnāmies. Ja tehniski viss izdodas, viņš uzmet 84 metrus, bet, ja tehniskais pieklibo, tad ir 70 metri.»

«Pagaidām mums neizdodas to izlabot, tomēr tas nekur nepazudīs, un domāju, ka arī Zigis saņemsies jau uz Londonu,» stāstīja Eiduka. «Ja Londonā būs šāda pat izgāšanās, es mājās iešu kājām, lai man nebūtu neviens jāsatiek.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu