Ekmanis cer uz Arāja pievēršanos bobslejam jau nākamsezon

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Šobrīd savainotais Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs varētu pāriet uz bobsleju jau nākamās ziemas laikā, sarunā ar aģentūru LETA cerību izteica Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Kā ziņots, Arājs bobslejam bija plānojis pievērsties nākamajā sezonā, kad būtu nostartējis Londonas olimpiskajās spēlēs, tomēr pagājušajā nedēļā aizvadītā Eiropas čempionāta laikā viņš 100 metru finālskrējiena laikā pārrāva Ahilleja cīpslu.

Pēc operācijas Arājs tuvākās sešas nedēļas pavadīs uz kruķiem, bet kopējais rehabilitācijas process var ilgt pat līdz pusgadam, līdz ar to sportistam secen ies dalība šīgada olimpiskajās spēlēs Londonā.

«Ļoti žēl, ka viņam šādi gadījās. Tomēr varu uzmundrināt - tā nav vaina, pēc kuras nevar atgriezties sportā,» atzina Ekmanis. «Žēl, ka viņam ies secen Londonas olimpiskās spēles, bet tagad Arājam būs iespēja īstenot sapni ar mums Sočos.»

Ekmanis atcerējās piemēru, kad pirms 2006. gada Turīnas olimpiskās sezonas lieliskā formā bijis Intars Dambis, bet septembrī viņam pārplīsa Ahilleja cīpsla. «Toreiz līdz Olimpiādei viņš bija gandrīz gatavs, bet ne pilnībā, tāpēc, jā, tādai traumai tiešām nepieciešams aptuveni pusgads.»

LBF viceprezidents novēlēja Arājam, lai viņš nenokar degunu, un piebilda, ka Soču Olimpiādē Latvijai tiešām būtu ļoti nepieciešams šāds sprinteris, jo tajā trasē ir lēzenāks starts.

«Ja kāja būs vesela, nav izslēgts, ka mēs viņu piesaistīsim jau šīs ziemas beigās, jo tomēr ir ļoti svarīgi adaptēties,» stāstīja Ekmanis. «Ceram, ka mums izdosies nosūtīt komandu uz visiem Eiropas kausa posmiem un tad Arājs varētu piedalīties, pat ja nebūtu optimālajā formā. Būtu ļoti noderīgi izmēģināt ielēkšanu un iekrāt pieredzi.»

Tāpat Ekmanis izteica prieku, ka Latvijā pašlaik trenējas Japānas bobslejisti. «Viņi lūdza, vai nevaram parādīt mūsu treniņu metodiku, un tāpēc pašlaik trenējas ar mūsu izlasi Ventspilī. Vai ir daudzas nozares valstī, kur no mums mācās japāņi? Tikmēr Japānas pārstāvji mums var palīdzēt nākotnē - neaizmirsīsim, ka 2016. gada olimpiskās spēles būs Dienvidkorejā. Varbūt mums tiks dota atļauja aklimatizēties Nagano trasē.»

Ekmanis stāstīja, ka bobslejisti pašlaik aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. «Visi ir ierindā un šobrīd aizvada visgrūtāko fāzi. Veic melno darbu, lai labi startētu ziemā.»

Runājot par finansēm, Ekmanis prognozes neizteica. «Nevaru prognozēt, ka 100% savāksim visu nepieciešamo naudu, tomēr pašlaik darbam mums pietiek. Kopumā esmu optimists.»

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas bobslejisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Edgara Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Pagājušā sezonā Melbārdis triumfēja pasaules junioru čempionātā gan divnieku, gan četrinieku konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu