Mediji: Romnijs gatavojas plašai ārvalstu vizītei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs iecerējis doties vizītē uz piecām ārvalstīm, lai piešķirtu savai priekšvēlēšanu kampaņai papildu nopelnus ārpolitikā, ceturtdien ziņoja mediji.

Atsaucoties uz vairākiem avotiem, tīmekļa izdevums «Politico» vēsta, ka vizītē tiks iekļauti jau iepriekš ieplānotie braucieni uz Londonas olimpiskajām spēlēm un Izraēlu, kur Romnijam paredzēta tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Plānots, ka Romnijs tiksies arī ar palestīniešu līderiem, bet pēc tam dosies uz Vāciju un Poliju.

Romnija padomnieki ieteikuši arī vizīti Afganistānā, bet Romnijs, visticamāk, tomēr šo valsti neapmeklēs, ziņo «Politico».

Romnija prezidenta kampaņas birojs medijos izskanējušo informāciju nekomentēja.

Vairāku ārvalstu apmeklējums iezīmētu pagrieziena punktu Romnija kampaņā, proti, pavirzīšanos prom no līdzšinējās koncentrēšanās uz ekonomiku un prezidenta Braka Obamas kritiku par nespēju panākt pietiekami spēcīgu ekonomisko atlabšanu un pietiekamu darbavietu skaita radīšanu.

«Politico» vēsta, ka vizītes plāns vēl tiks precizēts un šonedēļ tiks pabeigts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu