Festivāls «Rīgas Ritmi 2012» otrā diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. jūlijā festivāls «Rīgas Ritmi» sākās pilnā sparā, piedāvājot koncertus visdažādākām gaumēm. Otrajā dienā dominēja instrumentālie priekšnesumi.

Kongresu nams

Šogad festivāla «Rīgas Ritmi» lielie dubultkoncerti Kongresu namā tika atklāti ar neticamu enerģiju un dinamismu. Vakara pirmajā daļā uzstājās neierastais instrumentu apvienojums Nils Wogram Nostalgia Trio, klausītājiem piedāvājot unikālu, līdz šim nepieredzētu skaņas baudījumu. Kaut arī šī improvizācijām bagātā mūzika ir vieglāk uztverama eksperimentālās mūzikas cienītājiem, Nils Wogram Nostalgia Trio spēja uzrunāt ikvienu klausītāju. 

Vakara otrajā daļā ar solo koncertu pārsteidza japāņu pianiste Hiromi. Šī, kā viņa pati sevi dēvē, «mazā japāniete» nebeidza pārsteigt ar pirkstu veiklību un tieksmi no klavierēm izvilināt jaunas, neierastas skaņas. Hiromi priekšnesums ne mirkli neļāva atraut acis no skatuves ne tikai skaņdarbu dēļ – arī viņas pozitīvā personība, aktīvā darbošanās ap klavierēm burtiski hipnotizēja. 

Skatītāju viedoklis:

Jānis (32): «Nācu lūkoties, kā džezā skan Hammond ērģeles – izcili, Nostalgia trio puiši pārsteidza ar savām idejām.»
Elizabete (18): «Hiromi ir tik enerģiska, ka pašai bija grūti mierā nosēdēt – gribējās celties un atbalstīt aktīvāk. Pianistes aktīvā darbošanās neļāva uzmanībai noplakt. Viņas klavierspēle bija iedvesmojoša.»

Klubs «Artelis» 

Izpārdoto koncerts klubā «Artelis» atklāja Baltiešu jauno talantu kvartets North by Northeast, par kura līderi uzskatāms ģitārists Matīss Čudars – viņa oriģinālskaņdarbi un aranžējumi dominēja grupas repertuārā. Arī koklētājas Laimas Jansones trio tika uzņemts ar ovācijām – unikālais projekts, kurā latviešu folkmūzikas instruments kokle kopīgās skaņās ar savdabīgi izkārtotām bungām un kontrabasu izspēlēja kaut ko starp džezam, folk un rokmūzikai raksturīgiem elementiem.
Brīvdabas atpūtas parks «Egle» 

Pie Rīgas Domes esošais atpūtas parks «Egle» pulcēja daudz skatītāju. Klasiskas džeza kompozīcijas izdziedāja igauņu dziedātāja Sofia Robina, kuru pavadīja Carl Winther trio. Kārlis Auzāns un Nepieradinātā folka orķestris pārsteidza ar instrumentu dažādību un skaitu. Publika ar skaļām ovācijām uzņēma orķestra dažādos aranžējumus gan no dažādu tautu, gan popmūzikas repertuāra. 

Meistarklases

Latvijas radio 1. un 7.studijā meistarklases sākās jau rīta agrumā plkst. 10.00 ar trombonista Nila Vograma un voklālistes Dominikas Īdas nodarbībām. Pusdienlaikā notika pianista Antonio Čiaka (Antonio Ciacca) vadītā nodarbība veltīta klavierspēles meistarībai džeza specifikā – pianists stāstīja gan teoriju, gan sniedza paraugdemonstrējumus uz klavierēm.

Festivāla trešās dienas programma:
Kongresu nams
19:00 – 22:00
- Antonio Ciacca Quintet «Italian American Songbook» /Itālija, ASV/
- Astillero /Argentīna/
Biļešu cenas no 10 LVL līdz 35 LVL

Klubs «Artelis»
20:00 – 23:30
- Carl Winther Trio /Dānija, Somija, Latvija/
- Sawadu /Francija, Senegāla, Kamerūna/
Biļešu cena 10 LVL

Atpūtas parks «Egle»
20:00 – 23:00
- Nils Wogram Trombone Show /Vācija, Latvija/
- Riga Jazz Voices feat. Dominique Eade /ASV, Latvija/
Ieeja bez maksas

Lieliska iespēja karstākos Latvijas vasaras vakarus pavadīt džeza un pasaules mūzikas ritmos!
Jūti ritmu!

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā «bilesuserviss.lv». 
Sīkāku informāciju par festivālu meklējiet: «rigasritmi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu