Sestdien atklās Biķernieku trases starta māju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 7.jūlijā, pulksten 11:45, pēc rekonstrukcijas tiks atklāta Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) trases starta-finiša māja. Atjaunotā ēka aprīkota ar mūsdienīgām ierīcēm un tehnoloģijām, tā atbilst nepieciešamajiem sacensību rīkošanas standartiem. Līdz ar to ir paplašinātas trases, kā sacensību un treniņu procesa norises vietas, darbības iespējas. Savukārt uzreiz pēc tam notiks Rīgas Motormuzeja (RMM) kausa izcīņa autošosejā vēsturiskajām sacīkšu automašīnām, kas vienlaicīgi ir arī leģendāro sacensību «Dzintara Volga» šīs sezonas 3.posms.

Kopš Biķernieku trases izveidošanas 1966.gadā, līdz pat šim laikam starta-finiša māja nav bijusi remontēta, tā līdzinājās graustam. Šogad pilnībā veikta ēkas pārbūve. Atjaunotajā ēkā izveidota mūsdienīgu sacensību organizēšanai un norisei nepieciešamā infrastruktūra un uzstādītas tehnoloģijas. Tas viss nodrošina gan modernas un precīzas laika kontroles iespējas, gan mūsdienīgus sakarus un sekmīgu tiesnešu darbību, gan ērtības sacensību organizētājiem un operatīvu informāciju skatītājiem. Būtiski un interesanti ir arī tas, ka turpmāk, līdztekus sacensībām, sportisti laika kontroles iespējas varēs izmantot arī individuāli treniņu laikā.

Pēc remontdarbiem ir paplašinātas BKSB iespējas rīkot gan nacionāla, gan starptautiska mēroga sacensības un treniņus, tādējādi arī popularizējot Latvijas vārdu tehnisko sporta veidu un to līdzjutēju lokā.

Savukārt, rūpējoties par apmeklētāju ērtībām, BKSB trases tribīnēs izveidota bezmaksas bezvadu interneta – wi-fi – zona. Līdz ar to gan RMM kausa izcīņas laikā, gan turpmākajās sacensībās ikviens skatītājs, kam ir portatīvais dators vai cita mobila interneta ierīce, varēs operatīvi sekot līdzi sacensību norisei, sportistu rezultātiem un apļu laikiem.

Pērn Biķernieku trase svinēja 45 gadu jubileju, pērnvasar tā tika nodota Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārziņā, kļūstot par RMM struktūru. CSDD paspārnē trase tiek attīstīta kā nacionālā sporta bāze un tehnisko sporta veidu sacensību, treniņu, drošas braukšanas nodarbību, velosporta, slēpošanas, citu sporta un kultūras pasākumu norises vieta, kas vienlaikus ir draudzīga gan sportistiem, gan ģimenēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu