Repše zina, ko darīt, ja viņš tiks «atpakaļ pie stūres»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais premjers un finanšu ministrs Einars Repše (V) zina, ko vēlas paveikt, ja viņš kādreiz atkal tiktu pie varas.

Intervijā izdevumam «Bilance» bijušais premjers sacīja, ka vispirms viņš gribētu panākt, lai Latvijas iedzīvotāji spēj vienoties vienotam mērķim – eksportspējīgai ražošanai.

«Lai varam aizmirst visus strīdus, kas mūs šķeļ. Te vajadzīga gan izglītojoša, gan vadoša norāde, tostarp ierēdņu korpusam, lai valsts un mūsu ekonomikas dzinējspēks – uzņēmēji, zinātnieki – spēj sekmīgi kopā sadarboties, nevis viens otru traucēt vai mierīgi līdzās pastāvēt. Tātad – attieksmes jautājums,» sacīja Repše.

Otrkārt politiķis gribētu ievērojami palielināt finansējumu izglītībai un zinātnei.

«[..] Protams, sirds sāp par veselības aprūpi. Jāievieš visā veselības aprūpē tirgus principi un vienlaikus obligātā veselības apdrošināšana. Un tad, lai konkurences ceļā krīt cenas, lai visu regulē tirgus, lai valstij tur nav jājaucas, kā zilonim trauku veikalā».

Repše saka, ka Latvija nav vērts konkurēt ar pārējo pasauli vecmodīgajā ražošanā. «Mums ir jābūt gataviem tai attīstībai, kas pasaulē vēl tikai būs pēc pieciem, varbūt 10, 20 gadiem un jāmēģina apsteigt pasauli tur, nevis dzīties pakaļ un sākt ražot arvien labākas automašīnas, bet izdomāt, kādus transporta līdzekļus cilvēki lietos pēc 10 gadiem, vai aiziet pilnībā no mehānisku priekšmetu ražošanas uz informātiku un ar zinātni saistītām ražotnēm.»

Pilnu interviju ar Eināru Repši lasiet izdevuma «Bilance» jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu