Sākas ikgadējā «Barona taka 2012» velo ekspedīcija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau astoto gadu biedrība «Pēdas LV» organizē velomaratonu – akciju –«Barona taka». Tas ir pasākums, kurš sevī apvieno ne vien Dainu tēva godināšanu, jo tiek braukts pa maršrutu, kuru Krišjānis Barons savulaik ir nostaigājis kājām no Tartu Universitātes, bet tiek stādīti koki un sludinātas domas par videi draudzīgas attieksmes nepieciešamību un aktualitāti.

7. – 23. jūlijs.

velo@pedas.lv

«Barona takas» patronese nu jau trešo gadu ir eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Pagājušajā gadā iesākta tradīcija, ka Barona takā tiek organizētas dažādas darbnīcas un meistarklases turpinās. Bez Vairas Vīķes Freibergas meistarklases, kas notiks Dundagā – Dundagas pils estrādē , «Barona takas» noslēguma koncertā 22. jūlijā (ieeja bez maksas), notiks arī Zanes Šmites, Ilzes Aizsilnieces un «Rimi» pavāra Normunda meistarklases.

Jau par tradīciju kļuvusī koku dāvināšana un stādīšana, ko nodrošina AS «Latvijas Valsts meži» un kam pateicoties pa visu Latviju zaļo pamatīga koku aleja par godu Baronam, arī šogad tiks iestādīti ap 200 kociņi dažādās Latvijas vietās.

Velomaratons ir vienīgais tāda mēroga velo pasākums, kurā nav jāmaksā dalības maksa – dalībniekiem ir jānodrošina sev iztika, kas nebūtu iespējams bez atbalstītāju palīdzības.

AS Latvijas Valsts meži, Latvijas Radio 2, DHL, Dundagas novada dome, Velokurjers, Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Rīgas Skolēnu dome, Trase, Rimi.

Pievienoties braucienam var jebkurā posmā, tāpat kā izstāties.
Vecuma ierobežojumu nav.

Maršruts:

Maršruts: Tērbata (Tartu) – Otepe - Valka - Smiltene – Rauna, Vecpiebalga – Ineši – Ērgļi - Staburags - Koknese - Sigulda - Rīga - Kalnciems - Irlava - Talsi – Dundaga.

Vairāk informācijas, kā arī sekot līdzi «Barona takas» dienasgrāmatai ir iespēja mājas lapā «pedas.lv».


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu