Peldoties Mūsā, noslīkst pensionārs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Bauskas novada Ceraukstes pagastā, peldoties Mūsas upē, noslīcis aptuveni 70 gadus vecs vīrietis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, plkst.15.37 glābēji saņēma palīdzības lūgumu no policijas noslīkuša cilvēka meklēšanā.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki Mūsas krastā ieraudzīja cilvēka drēbes un no tuvumā esošajiem ļaudīm uzzināja, ka upē varētu būt noslīcis viens cilvēks.

Pārmeklējot ūdenstilpi no laivas, glābēji atrada noslīkušu aptuveni 70 gadus vecu vīrieti. Viņa līķis tika nodots policijai.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot elementārus piesardzības pasākumus, dodoties peldēties vai atpūšoties pie ūdens.

Visdrošāk ir peldēties oficiālās peldvietās, kur dežūrē glābēji. Peldoties upēs, jāizvēlas vieta, kur ir vismazākā straume, tuvumā nav atvaru vai citu bīstamu elementu. Nedrīkst iet peldēties alkohola reibumā. Dodoties ūdenī, nevajadzētu pārvērtēt savus spēkus un mēģināt dižoties uz citu fona. Nepazīstamā vietā uzreiz nedrīkst lēkt ūdenī, vispirms jāpārliecinās, vai gultnē nav kādi akmeņi vai nogrimuši asi priekšmeti.

Glābēji atgādina, ka nav ieteicams doties peldēties vienam, tāpat to nevajadzētu darīt naktī. Ja nelaimē uz ūdens ir nonācis kāds cits, dodoties glābt cietušo, ir rūpīgi jāizvērtē situācija un savas iespējas, lai nenoslīktu pats. Ieraugot slīkstošu cilvēku, jebkurā gadījumā nekavējoties ir jāizsauc glābēji, zvanot uz tālruni 112 un pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietas koordinātas un iespējamos piebraukšanas ceļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu