Parādnieks par savas mātes virzīšanu par kultūras ministres biroja vadītāju neesot bijis sajūsmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāta Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) mātes Ināras Parādnieces virzīšana par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) biroja vadītāju bijusi nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdera Raivja Dzintara ideja.

<em>&nbsp;NA par Parādnieka mātes darbu ministres birojā: Nevajag taisīt &laquo;sensācijas&raquo;, kur to nav</em>

Dzintars aģentūrai LETA apgalvoja, ka Parādnieks par šo ideju neesot bijis sajūsmā, vērtējot to ar piesardzīgu un skeptisku attieksmi. Arī Parādniece «uz šo amatu nerāvās», taču piekritusi palīdzēt krīzes situācijā.

Vaicāts, vai radinieku nodarbināšana partijas kontrolētās iestādēs ir vērtējama kā laba prakse, VL-TB/LNNK līderis atbildēja, ka tas ir atkarīgs no konkrētā gadījuma un iesaistītā cilvēka spējām un pieredzes. Šajā situācijā Parādniecei bijušas «ārkārtīgi daudzas priekšrocības», tajā skaitā trīs augstākās izglītības un atpazīstamība partijas biedru vidū - Parādnieka māte daudzus gadus bija partijas «Visu Latvijai!» ģenerālsekretāre.

Dzintars skaidroja, ka ministra biroja vadītāja amats ir politisks postenis, tāpēc ir saprotami, ka uz šādu vietu tiek virzīts ar partiju saistīts cilvēks, kuram jādarbojas saskaņā ar Jaunzemes-Grendes politiskajiem uzstādījumiem.

Politiķis apzinājās, ka šo situāciju «kāds var mēģināt pavērst pret mums», taču Parādniecei šis amats tika ieteikts atbilstošās pieredzes dēļ. Nebija pamata neizmantot viņas potenciālu situācijā, kad partijā no vienas ģimenes darbojas vairāku paaudžu personas.

Savukārt Parādnieks aģentūrai LETA atsacījās komentēt šo situāciju, aicinot viedokli prasīt kultūras ministrei un ministres padomniecei sabiedrisko attiecību jautājumos Ievai Līnei.

Kā ziņots, kopš 1.jūnija par Jaunzemes-Grendes biroja vadītāju strādā Parādniece. Kā aģentūrai LETA stāstīja Līne, Parādniece apstiprināta par ministres biroja vadītāju, jo viņai esot liela pieredze valsts pārvaldē administratīvajā darbā un personāla vadībā, kas bija viena no noteicošajām prasībām šim amatam, lai ministres jaunveidojamais birojs spētu efektīvi komunicēt un strādāt gan ar ministrijas, gan nozares cilvēkiem.

Parādniece ir Latvijas Biznesa koledžas personāla vadības pasniedzēja, iepriekš bijusi Labklājības ministrijas Nodarbinātības valsts aģentūras Administratīvā departamenta direktore, Valsts Civildienesta pārvaldes Civildienesta ieviešanas un personāla menedžmenta attīstības vadītāja.

Parādniece ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā, pirms tam beigusi Latvijas Universitātes (LU) Svešvalodu fakultāti, iegūstot filologa, vācu valodas pasniedzēja kvalifikāciju. Papildus arī studējusi LU Juridiskajā fakultātē.

Parādniece ir partijas «Visu Latvijai!» ģenerālsekretāre kopš tās dibināšanas.

«Jebkurā gadījumā jāsaprot, ka ministra biroja galvenais uzdevums ir sniegt atbalsta funkciju ministram, tādēļ noteicošais faktors darbam birojā ir darbinieka kompetence un praktiskā darba pieredze, kā arī spēja sastrādāties kvalitatīvai un savlaicīgai uzdevumu izpildei,» akcentēja ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu