Aiztur krāpniekus, kuru viltus fondos eiropieši ieguldījuši astoņus miljonus eiro

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Taizemes galvaspilsētā Bangkokā aizturēti starptautiska krāpnieku grupējuma biedri, kas pārliecināja savus upurus Eiropā ieguldīt neesošos investīciju fondos, kopā izkrāpjot astoņus miljonus eiro (5,6 miljonus latu), piektdien paziņoja Taizemes imigrācijas policija.

15 cilvēki, tostarp seši briti, divi amerikāņi, dienvidafrikānis un vācietis, saviem upuriem iegalvoja, ka ir brokeri investīciju fondos, kas dod lielu ienesīgumu, un panāca, ka viņi pārskaita naudu uz kontu kādā Šveices bankā.

Taizemes imigrācijas policijas ģenerālmajors Prīča Thimamontri stāstīja, ka visus aizdomās turētos aizturēja ceturtdien Bangkokas centrālajā daļā, piebilstot, ka viņi, iespējams, no krāpnieciskās shēmas guvuši miljoniem eiro lielu peļņu.

Imigrācijas policijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka grupējums savus upurus atrada ar pētījumu kompāniju starpniecību un klientiem iegalvoja, ka «īsā laikā varētu gūt 65% lielu peļņu», ieguldot zelta un naudas investīciju fondos.

«Policija konfiscēja 16 datorus, printerus, kopētājus un citu aprīkojumu, kas saistīts ar internetu un dokumentiem, kuros bija informācija par cietušajiem,» atklāja Taizemes imigrācijas policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu