Gruzijas pareizticīgā baznīca pasludina jaunās identifikācijas kartes par sātana neskartām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/Scanpix

Lai nomierinātu satrauktos ticīgos, ietekmīgā Gruzijas pareizticīgo baznīca ceturtdien apliecinājusi, ka Gruzijā nesen ieviestās elektroniskās personas identifikācijas kartes nesatur sātana zīmi un ir nekaitīgas.

Vairāki ticīgie gruzīni bija vērsušies baznīcā, paužot bažas, ka jaunās personas apliecības satur elektronisko mikroshēmu, kas marķēta ar skaitli 666.

«Svētā sinode paziņo, ka, raugoties no teoloģiskā un baznīcas mācības skatupunkta, identifikācijas kartes, kādas tās eksistē šodien, nenes antikrista zīmi,» teikts baznīcas vadības izdotajā paziņojumā.

Baznīcas vadība apliecināja, ka reliģisku argumentu pret jaunajām apliecībām nav, tomēr pauda pārliecību, ka pilsoņiem būtu jābūt tiesībām izvēlēties, kāda veida apliecības izmantot.

Modernās identifikācijas kartes dod pilsoņiem pieeju virknei valsts pakalpojumu internetā un var darboties arī kā digitālais paraksts oficiālos dokumentos.

Pareizticīgajai baznīcai Gruzijā ir liela ietekme, un baznīcas patriarhs ir sabiedrībā ļoti respektēta persona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu