Vimbldonas finālā arī mājinieku favorīts Marejs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mājinieku favorīts Endijs Marejs piektdien pirmo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas tenisa čempionāta finālā.

Ar ceturto numuru izliktais Marejs pusfināla cīņā ar rezultātu 6-3, 6-4, 3-6, 7-5 pieveica francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kuram turnīrā bija ticis piektais numurs.

Līdz ar to Marejs kļuva par pirmo Lielbritānijas tenisistu kopš 1938. gada, kurš sasniedzis Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālu.

Finālā Mareja pretinieks būs seškārtējais Vimbldonas čempionāta uzvarētājs šveicietis Rodžers Federers.

Kā ziņots, Federers pusfināla mačā piektdien ar 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 pieveica ATP pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš šajā turnīrā triumfēja pagājušajā gadā.

Federers, kurš karjeras laikā uzvarējis 16 «Grand Slam» turnīros, Vimbldonas čempionāta finālā spēlēs astoto reizi, kas ir jauns rekords tenisa atklātajā ērā.

Tāpat Federers iekļuvis 24.«Grand Slam» sacensību finālā.

Federers pēdējo reizi Vimbldonas turnīrā triumfēja 2009. gadā, bet pēc tam divas reizes pēc kārtas izstājās jau ceturtdaļfinālā. Izcīnot septīto titulu, viņš atkārtos amerikāņa Pīta Samprasa rekordu.

Vēl jāpiemin tas, ka, triumfējot šī gada Vimbldonas turnīrā, Federers atgriezīsies ATP ranga pirmajā vietā. Sacensību finālmačs tiks aizvadīts svētdien.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu