Serēna Viljamsa piekto reizi triumfē Vimbldonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Gada trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - sieviešu vienspēļu finālā šodien piekto reizi karjerā uzvarēja amerikāniete Serēna Viljamsa.

Viljamsa ar 6-1, 5-7 un 6-2 pārspēja Polijas tenisisti Agņešku Radvansku, izcīnot savu 14. «Grand Slam» turnīru titulu karjerā. Līdz šim Serēna Vimbldonas turnīrā bija uzvarējusi arī 2002., 2003., 2009. un 2010. gadā.

Zīmīgi, ka šajā mačā Viljamsa sasniedza 100 netveramo servju robežu, kas iespēta šī Vimbldonas turnīra laikā gan vīriešu, gan sieviešu turnīros. Pirms finālmača Viljamsas kontā bija 85 netveramās serves, bet tagad viņa apsteigusi pat vācieti Filipu Kolšraiberu, kurš sacensību laikā izpildīja 98 netveramās serves.

Atgādinām, ka pusfinālā Viljamsa ar 6-3 un 7-6 (8:6) uzvarēja turnīra otro raketi baltkrievieti Viktoriju Azarenku, bet Radvanska ar 6-3 un 6-4 samērā pārliecinoši pieveica vācieti Angeliku Kerberi. 

Vimbldonas turnīra vīriešu vienspēļu finālmačā svētdien tiksies pasaules pirmā rakete šveicietis Rodžers Federers un mājinieks Endijs Marejs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu