Prokopčukai neizdodas izpildīt Londonas OS normatīvu 10 000 metros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Labākajai Latvijas garo distanču skrējējai Jeļenai Prokopčukai sestdien neizdevās izpildīt šāgada Londonas olimpisko spēļu normatīvu 10 000 metru distancē.

Latvijas trešajā Olimpiādē, kas šajā nedēļas nogalē risinās Liepājā, Prokopčuka finišēja pēc 33 minūtēm un 26 sekundēm, atpaliekot no olimpisko spēļu B normatīva, kas ir 32 minūtes un desmit sekundes, bet Londonas Olimpiādes A normatīvs 10 000 metru distancē sievietēm ir 31 minūte un 45 sekundes.

Kā ziņots, Prokopčuka aprīlī izpildīja Londonas olimpisko spēļu A normatīvu maratonā, tomēr pati sportiste apsvēra iespēju, ka Olimpiādē varētu startēt 10 000 metru distancē, jo maratona starts būs dienas vidū, kad pilsētā varētu būt karsti laika apstākļi, kas būtu viņai neparocīgi.

Līdz ar to noprotams, ka Prokopčuka Londonas olimpiskajās spēlēs tomēr nestartēs. To sarunā ar aģentūru LETA šonedēļ apstiprināja arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

«Prokopčuka, visticamāk, neskries, tā ir viņas izvēle,» atzina Zālītis, paužot, ka pats būtu vēlējies, lai sportiste startē Olimpiādē. «Ir cerības, ka Londonā nemaz nebūs tik karsts laiks.»

Tāpat Zālītis izteicās, ka Latviju Londonas olimpisko spēļu sieviešu maratona sacensībās, visticamāk, pārstāvēs Dace Lina, kurai ir izpildīts B normatīvs.

Pie B normatīva tikusi arī Ilona Marhele, tomēr starp šīm sportistēm par 23 sekundēm labāks rezultāts ir Linai, un paredzams, ka tieši tas arī noteiks, kura no viņām iegūs iespēju startēt Olimpiādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu