Federers septīto reizi uzvar Vimbldonā, kļūs par ranga līderi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Vimbldonas turnīra vīriešu sacensību uzvarētāju septīto reizi karjerā šodien kļuva Šveices tenisists Rodžers Federers, kuram tādejādi izdevās atkārtot leģendārā amerikāņa Pīta Samprasa un 19. gadsimta tenisista Viljama Renšova iespēto.

Finālmačā Federers ar 4-6, 7-5, 6-3 un 6-4 pārspēja mājinieku Endiju Mareju, kuram joprojām nav izdevies uzvarēt nevienā «Grand Slam» turnīrā, lai gan finālos spēlēts jau četras reizes.  

Šveices tenisistam šis bija 17. «Grand Slam» turnīru uzvarētāja tituls, turklāt jaunākajā ATP pasaules rangā viņš atgriezīsies pirmajā vietā.

Pirmā seta sākumā abiem tenisistiem izdevās pa reizei uzvarēt pie pretinieka serves, tomēr seta galotnē pēc Federera kļūdām Marejam izdevās otro reizi lauzt šveicieša servi un nodrošināt uzvaru setā.  

Otrajā setā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm līdz beidzot 12. geimā Federeram izdevās lauzt Mareja servi un nodrošināt panākumu setā ar 7-5, bet trešajā setā izšķirošais izrādījās sestais geims, kurā šveicietim nobreikoja Mareju un izvirzījās vadībā ar 4-2, vēlāk uzvaru setā nosargājot.

Ceturtajā setā izšķirošais bija piektais geims, kurā Federers izmantoja breikbumbu un izvirzījās vadībā ar 3-2, bet turpinājumā nosargāja uzvaru setā, svinot panākumu arī visā mačā.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu