Ārsts brīvdienās redzēto uz autoceļiem dēvē par «ekstrēmu situāciju»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērnu slimnīcas ķirurģijas nodaļas vadītājs Aigars Pētersons redzēto uz autoceļiem nedēļas nogalē dēvē par «ekstrēmu situāciju». Viņš asi kritizē policiju, norādot, ka likumsargi nav pienācīgi strādājuši, lai novērstu bīstamās situācijas.

Nedēļas nogalē virzienā uz Jūrmalu veidojās ievērojami sastrēgumi, taču policija jau laikus nerīkojās, lai šādu situāciju nepieļautu.

«Nedēļas nogalē braucu uz laukiem, uz Kolkas pusi. Situācija uz ceļiem bija ekstrēma. [Uz Jūrmalas šosejas] autovadītāji uzņēma lielu ātrumu, bet tad ieraudzīja sastrēgumu. Notika strauja bremzēšana, notika avārijas. Uz ceļa daļa bija «uzvārījušies», bērni staigāja pa ceļu,» sarunā Latvijas Radio sacīja ārsts.

Savukārt, svētdien atgriežoties, ārsts novēroja, ka autovadītāji brauc pārdroši un ātri, veicot bīstamas apdzīšanas. «Nekas jau nemainās. Mēs neparedzam šos negadījumus,» – teica ārsts.

Pērtersons kritizēja policiju, norādot, ka nav redzējis nevienu policistu ekipāžu. «Mums tagad ir fotoradari, bet policistu nav. Nav šīs prevencijas, [lai novērstu šādas situācijas]. Pēdējo 10 gadu laikā nav nekas mainījies. Mums ir spīdošas kampaņas, kuru laikā izdodas mazināt slikto statistiku, bet gada griezumā nekas nemainās,» teica ārsts.

«Nedēļas nogalē Jūrmalā notika Jomas ielas svētki, un saskaņā ar Jūrmalas domes lēmumu ceļa malās bija atļauts novietot automašīnas, kas apgrūtināja transportlīdzekļu kustību,» portālam «Apollo» skaidroja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš informēja, ka līdz ko radās sastrēgumi, policija ieradās notikuma vietā un regulēja automašīnu kustību.

<em><strong>Iebrauk&scaron;anai Jūrmalā veidojas kilometriem garas automa&scaron;īnu rindas.</strong></em>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu