Latviju olimpiskajās spēlēs Londonā pārstāvēs 46 sportisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šāgada Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs 46 sportisti, pirmdien tika apstiprināts Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē.

Uz Londonu dosies 23 vieglatlēti, četri pludmales volejbolisti un četri BMX riteņbraucēji, divi peldētāji, divi modernās pieccīņas pārstāvji, divi smaiļotāji un arī brīvā stila cīkstoņi, divi džudisti un pa vienam šosejas riteņbraucējam, vingrotājam, galda tenisistam, šāvējam un svarcēlājam.

Latvijas rekordists 100 metru sprintā Ronalds Arājs, kuram jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija, tiks pieteikts Latvijas delegācijas sastāvā, taču Londonas olimpiskajās spēlēs viņš nestartēs.

Kā jau iepriekš tika prognozēts, Latviju Londonas olimpisko spēļu sieviešu maratona sacensībās pārstāvēs Dace Lina, kurai ir izpildīts B normatīvs.

Olimpisko A normatīvu izpildījusi Jeļena Prokopčuka, bet pie B normatīva tikušas Lina, kā arī Ilona Marhele, tomēr Latvijas labākā gargabalniece Prokopčuka jau iepriekš bija atzinusi, ka Londonā nestartēs.

No B normatīvu izpildījušajām Linas un Marheles par 23 sekundēm labāks rezultāts ir pirmajai, un tieši tas arī noteica, kura no viņām ieguva iespēju startēt Olimpiādē.

Līdz 5. jūlijam 11 Latvijas olimpisko vasaras sporta veidu federācijas LOK iesniedza savu pārstāvēto sporta veida kandidātu sarakstu dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) savu kandidātu sarakstu iesniedza tikai pirmdien, jo vieglatlētiem vēl svētdien bija pēdējās iespējas kvalificēties Olimpiādei.

Cīņas, džudo, galda tenisa, modernās pieccīņas, peldēšanas, riteņbraukšanas, smaiļošanas, svarcelšanas, šaušanas, vieglatlētikas, kā arī vingrošanas un volejbola federācijas apstiprināšanai LOK Izpildkomitejas sēdē iesniedza sarakstus ar sporta veidu atlētiem, treneriem un apkalpojošo personālu.

Pirmdienas LOK Izpildkomitejas sēdē iesniegtie saraksti tika izmantoti par pamatu Latvijas delegācijas sastāva apstiprināšanai.

Kā ziņots, pēdējās divas dalībnieces A normatīvu izpildīja vien nedēļas nogalē, kad Latvijas olimpisko sieviešu šķēpmetēju skaits papildinājās uzreiz no vienas līdz trim - sestdien to paveica Sinta Ozoliņa-Kovala, bet svētdien viņai un Madarai Palameikai pievienojās arī Līna Mūze.

Pirms četriem gadiem Pekinā tiesības piedalīties spēlēs izcīnīja 50 sportisti, bet Jeļena Prokopčuka atteicās no piedalīšanās maratonā, savukārt Ineta Radeviča nestartēja grūtniecības dēļ. Pekinā Latvija pirmoreiz bija pārstāvēta komandu sporta veidos, jo startēja sieviešu basketbola valstsvienība.

Arī Atlantas olimpiskajās spēlēs 1996. gadā Latvijas delegācijā bija 48 sportisti. Četrus gadus vēlāk Sidnejā Latviju pārstāvēja 45 atlēti, bet 2004. gadā Atēnās ar Latvijas karogu startēja 32 olimpieši.

Londonas olimpiskās spēles sāksies jau 27. jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu