Akcijā «Skolas soma» vāks ziedojumus 1600 maznodrošinātiem pirmklasniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Lai palīdzētu bērniem no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā uzsākt skolas gaitas, jau septīto gadu pēc kārtas Rimi sadarbībā ar labdarības portālu Ziedot.lv rīko akciju Skolas soma. Šogad palīdzība un finansiāls atbalsts mācību uzsākšanai un skolas lietu iegādei nepieciešams 1600 pirmklasniekiem visā Latvijā. Ziedojumu vākšana akcijai Skolas soma notiks no 6.jūlija līdz septembra sākumam. Ikviens aicināts sniegt savu atbalstu sev ērtā veidā - ziedojot Rimi un Supernetto ziedojumu kastītēs, kā arī ar norēķinu karti Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā. Tāpat piedāvājam iespēju atbalstīt Skolas Somu arī ar savu uzkrāto MansRimi naudu mājaslapā www.rimi.lv, portālu «Apollo» informēja Ance Briede, SIA «Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tāpat akcijai Skolas soma iespējams ziedot arī labdarības portālā www.ziedot.lv ar internetbankas starpniecību vai norēķinu karti. Sešu gadu laikā akcijas Skolas soma ietvaros palīdzību saņēmuši teju 7 000 pirmklasnieku no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā. Kopumā trūcīgo pirmklasnieku atbalstam ziedoti gandrīz 190 tūkstoši latu.

«Ikviena ģimene, kurā aug skolēns, zina, ka mācību gada sākums saistās ar lieliem tēriņiem un skolas gaitas uzsākt nebūt nav viegli. Taču īpaši grūts mācību gada sākums ir daudzbērnu un trūcīgajās ģimenēs, kā arī ģimenēs, kur bērnus audzina tikai viens no vecākiem. Lai bērni no maznodrošinātām ģimenēm varētu uzsākt skolas gaitas un viņiem jau no pirmajām skolas dienām netiktu radīta mazvērtības sajūta tikai tādēļ, ka trūkst vajadzīgo skolas piederumu, aicinu ikvienu sniegt palīdzību savu iespēju robežās,» aicina Ilze Ošāne, portāla Ziedot.lv komunikācijas vadītāja.

Lai arī Latvijā pamatizglītība ir pieejama bez maksas, tomēr skolas gaitu uzsākšanai nepieciešami diezgan ievērojami finanšu līdzekļi. Arī iegādājamo skolas lietu saraksts ir garš, sākot ar rakstāmpiederumiem un darba burtnīcām, beidzot ar sporta tērpu un maiņas apaviem.

«Šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, pirmklasniekiem no maznodrošinātām ģimenēm visvairāk nepieciešamas kancelejas preces - zīmuļi, krāsas, pildspalvas, zīmēšanas papīrs, kā arī apģērbs - sporta tērps, apavi. Tāpat ģimenēm vajadzīga palīdzība, lai iegādātos dažādus mācību materiālus - darba burtnīcas, grāmatas, pierakstu klades. Visus šos gadus Rimi pircēji ir bijuši ļoti aktīvi akcijas Skolas soma atbalstītāji. Bieži vien, iegādājoties skolas preces saviem bērniem, daudzi noziedo naudiņu arī maznodrošināto pirmklasnieku atbalstam, jo saprot, ka bērnu skolas gaitu uzsākšanai nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi,» stāsta Zane Eniņa, Rimi Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Ziedojumu piešķiršana maznodrošinātajām ģimenēm tiks organizēta ar vietējo pašvaldību un labdarības organizāciju starpniecību. Katra pirmklasnieka ģimenei tiks piešķirta īpaša dāvanu karte 25 latu apmērā, kuru varēs iztērēt tikai skolas lietu iegādei. Labdarības akcija Skolas soma šogad notiek no 6.jūlija līdz septembra sākumam.

Akcijas Skolas soma ietvaros sešu gadu laikā atbalsts sniegts gandrīz 7 000 maznodrošināto pirmklasnieku.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu